ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Τα προφίλ της Exalco, σε δύο εξέχοντα κτίρια στη πόλη του φωτός!

edfcampus_610

Σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της Γαλλίας συμμετέχει για ακόμη μια φορά η βιομηχανία αλουμινίου EXALCO. Πρόκειται για το EDF Saclay, το νέο ερευνητικό κέντρο της Γαλλικής ΔΕΗ που είναι το μεγαλύτερο κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας στην Ευρώπη! Το έργο βρίσκεται στα προάστια του Παρισιού και συγκεκριμένα στο οροπέδιο Saclay, σε μία έκταση 78.000 τ.μ. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 το κτίριο φιλοξενεί 1400 άτομα, τα οποία ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη. Η EXALCO συνεργάστηκε με μία από τις καλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες και συνέβαλλε στην πρωτοποριακή κατασκευή, δημιουργώντας μοναδικά προφίλ για τις ανάγκες της κατασκευής.

Η EXALCO συμμετείχε με τα προϊόντα της σε ακόμη ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα σε μία εξαιρετική τοποθεσία στο κέντρο του Παρισιού. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές κτίριο, έκτασης 9.360 τ.μ., όπου θα συστεγάζονται γραφεία από διάφορες εταιρίες.

Η ελληνική εταιρία επιλέχθηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα του έργου για να εφαρμόσει τα προϊόντα της στα πρωτότυπα σχέδιά του. Αφουγκράζοντας τις σκέψεις και τις ιδέες του αρχιτέκτονα, δημιουργήθηκαν ειδικά προφίλ και εφαρμόστηκαν σε όλη την εξωτερική όψη του κτιρίου. Διάφορες σωλήνες αλουμινίου, βαμμένες με ηλεκτροστατική βαφή, κάλυψαν πολλά μέρη του κτιρίου. Σκοπός αυτής της κατασκευής είναι να γίνεται ένα «παιχνίδι» του ήλιου και του αλουμινίου, ώστε να δημιουργούνται σκιές και το κτίριο να παίρνει διάφορες μορφές κατά την διάρκεια της ημέρας.

Η EXALCO αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την δυναμική της συμμετέχοντας σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα σε χώρες πρότυπα για την εξοικονόμηση ενέργειας και την άψογη αρχιτεκτονική, όπως είναι και η Γαλλία.

ILOT A11_3

ILOT A11_1

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.