ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΟ κλαδος του αλουμινιου

Κλάδος αλουμινίου: Δεύτερος στις εξαγωγικές επιδόσεις κατά το α’ εξάμηνο του 2015

Alufoil_045Σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ) για τους 99 κλάδους προϊόντων της Ελληνικής Οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2015, οι εξαγωγές προϊόντων του κλάδου του αλουμινίου αντιπροσώπευαν το  5,6% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας και τον κατατάσσουν ως εξής:

  • ο 2ος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας, με 733 εκατ.€ περίπου τζίρο εξαγωγών, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 21% περίπου σε σχέση με το 1ο εξάμηνο 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές εξαγωγές της χώρας το 1ο εξάμηνο του 2015 σημείωσαν μείωση κατά 1,7%.
  • το 2ο καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο, 312 εκατ.€ περίπου,  παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,9% περίπου σε σχέση με το 1ο εξάμηνο 2014.

Όλα τα παραπάνω αποτελέσματα, οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στις εξαγωγικές επιδόσεις της ΕΛΒΑΛ Α.Ε.

Στατιστικά στοιχεία κλάδου Διέλασης (1ο εξάμηνο 2015)

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, οι πωλήσεις προϊόντων διέλασης το 1ο εξάμηνο 2015 σημείωσαν αύξηση κατά 5% περίπου σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2014, λόγω αύξησης των εξαγωγών. Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά το 2ο τρίμηνο του 2015, παρουσίασαν μικρή αύξηση σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2014, που είναι και η πρώτη θετική μεταβολή της εγχώριας αγοράς –σε επίπεδο τριμήνων– μετά το 1ο τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2007.

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.