ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επίσκεψη στα Χανιά και συνάντηση με τον πρώην υπουργό κ. Μανιάτη του προέδρου της ΠΟΒΑΣ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου στο ΕΒΕΧ την ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων “Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ”. Ο κ. Παγιάτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους συνάδελφους του για την εξέλιξη των θεμάτων που διαχειρίζεται το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ στην τρέχουσα περίοδο και τόνισε ότι η Πιστοποίηση του επαγγέλματός είναι ορόσημο για τον κλάδο. “Στον δύσβατο δρόμο για την επίτευξη της – είπε -, προσπαθήσαμε να έχουμε παράλληλα αποδοχή από την αγορά εργασίας των προσόντων που αποκτώνται μέσω του συστήματος της δια βίου κατάρτισης και άμεση σύνδεση του περιεχομένου των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης με τα αντίστοιχα επαγγελματικά περιγράμματα”.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα BUILD UP Skills UPSWING που στοχεύει στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας, καθώς και στην επικαιροποίηση του Επαγγελματικού Περιγράμματος του Αλουμινοσιδηροκατασκευαστή με εξειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος έγινε αναφορά και στο Energy Labeling, το οποίο πρόκειται να επηρεάσει τις κατασκευές κουφωμάτων τα επόμενα έτη.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ν. Χανίων κ. Γιάννη Στριλιγκά την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν συνάδελφους στους χώρους εργασίας και συζήτησαν μαζί τους για τα καθημερινά προβλήματα. Στόχος των επισκέψεων είναι η συσπείρωση του κλάδου, διότι με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα να αναδειχθούν τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τους συνάδελφους, σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, διατηρώντας την ελπίδα του κατασκευαστή για το σήμερα και το αύριο.

Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και την φιλοξενία τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Στριλιγκά και τα μέλη του Σωματείου Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανίων.

Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στη Βουλή των Ελλήνων, συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη και εκπροσώπων της ΠΟΒΑΣ.  Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ κ. Αναστάσιος Αθανασόπουλος, το μέλος του Προεδρείου της ΠΟΒΑΣ κ. Βασίλης Ντέρας, οι κύριοι Ανδρέας Μαρινάκης και Γιώργος Δημητρίου από το Σωματείο Αργολίδας, καθώς και οι κύριοι Παναγιώτης Μήτσου και Γιώργος Χάλαρης από το Σωματείο της Νίκαιας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω αναβαθμίσεων του κτιριακού αποθέματος, ο αθέμιτος ανταγωνισμός καθώς και το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον. Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε την ΠΟΒΑΣ για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο με θέμα την εφαρμογή προγράμματος φοροαπαλλαγών για δαπάνες που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με αυτοχρηματοδότηση. Επίσης συζητήθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στο κτιριακό απόθεμα της χώρας.
povas_maniatis

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έκαναν γνωστές, στον πρώην Υπουργό, τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον προκειμένου να αποφεύγονται οι αναποτελεσματικές παρεμβάσεις και να εφαρμόζεται πιστά o οδηγός εφαρμογής από όλους τους εμπλεκόμενους, ιδιαίτερα ως προς τον τρόπο αποπληρωμής. Επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους τόσο για την εξαιρετική καθυστέρηση που υπάρχει στην ενεργοποίηση του προγράμματος, όσο και την έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου. Τόνισαν πως αυτή η καθυστέρηση σε συνδυασμό με το θολό τοπίο εξ’ αιτίας της ανύπαρκτης ενημέρωσης για τα σχέδια της κυβέρνησης, όσον αφορά το μέλλον του προγράμματος, συντελούν στην αναποφασιστικότητα του καταναλωτικού κοινού και την ενίσχυση της υφεσιακής πορείας των επιχειρήσεων του κλάδου οι οποίες πλήττονται ταυτόχρονα και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη συνεργασίας στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα, ενώ δεσμεύτηκαν για περαιτέρω επικοινωνία πάνω σε θέματα που αφορούν τον κλάδο των κατασκευαστών αλουμινίου – σιδήρου, στο άμεσο χρονικό διάστημα

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.