ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεχίστηκαν οι καλές εξαγωγικές επιδόσεις του κλάδου το 2015

Aluminum-Flat-Rolled ΕΛΑΣΗ
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Ε.Σ.Υ.Ε.) για το 9μηνο του 2015, οι εξαγωγές του κλάδου του αλουμινίου αντιπροσώπευαν το 5,6% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας και τον κατατάσσουν στη δεύτερη θέση, ανάμεσα στους 99 κλάδους της συνδυασμένης ονοματολογίας της Ε.Σ.Υ.Ε. Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος του αλουμινίου, παρουσιάζεται ως:
  • 2ος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας με  τζίρο 1.078 εκατ. € περίπου, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 15% περίπου σε σχέση με το 9μηνο του 2014, ενώ οι συνολικές εξαγωγές της χώρας σημείωσαν μείωση κατά 3,7%.
  • Με το 2ο καλύτερο εμπορικό ισοζύγιο, 498 εκατ. € περίπου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,5% σε σχέση με το 9μηνο του 2014.

Το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών, αφορούν κυρίως προϊόντα της ΕΛΒΑΛ.

Στατιστικά στοιχεία κλάδου Διέλασης (9μηνο 2015)
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, οι πωλήσεις προϊόντων διέλασης το 9μηνο 2015  σημείωσαν μικρή αύξηση σε σχέση με το 9μηνο του 2014 λόγω της αύξησης των εξαγωγών. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά το 3ο τρίμηνο του 2015, παρουσίασαν μεγάλη πτώση σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2014.

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.