ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

Αγγελική Παπαγεωργίου: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην τριαντάχρονη ιστορία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

Η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κ. Αγγελική Παπαγεωργίου
Η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κ. Αγγελική Παπαγεωργίου

Η ενδυνάμωση του κλάδου και η προβολή του στο εξωτερικό αποτελεί για εμάς άμεση επιδίωξη

Η κ. Αγγελική Παπαγεωργίου, νέα πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή στην τριαντάχρονη ιστορία της ΕΕΑ. Παρά το νεαρό της ηλικίας η δεκαοκτάχρονη θητεία της στην εμπορική διεύθυνση της Αλουμίνιον της Ελλάδος την έχει «εξοπλίσει» με σημαντική εμπειρία αλλά και βαθειά γνώση της αγοράς τόσο σε εγχώριο όσο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, στοιχείο το οποίο, άλλωστε, «μέτρησε» ιδιαίτερα στην κρίση των εταιρειών-μελών της ΕΕΑ για να την προτείνουν στη προεδρία της ένωσης. Ακόμη σημαντικότερο στοιχείο είναι η όρεξη που έχει για «δουλειά» και η αποφασιστικότητά της να προωθήσει και αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου, όπως και οι ίδιοι διαπιστώσαμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχαμε.

Η κ. Παπαγεωργίου -στη συνέντευξή της στο Aluminium Magazine , το οποίο θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά το Πάσχα- περιέγραψε τις προτεραιότητες που έχει θέσει η νέα διοίκηση της ΕΕΑ αναφορικά με τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων του. Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι ο ΣΕΚΑ κατέστη επίτιμο μέλος της ένωσης, καθώς προστέθηκε ένας ακόμη σημαντικός κλαδικός φορέας στα ήδη υφιστάμενα μέλη της ΕΕΑ, τα οποία δύνανται να προβαίνουν στον από κοινού συντονισμό ενεργειών για την προώθηση θεμάτων ειδικότερου κλαδικού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», των παραδοσιακών οικισμών, της εποπτείας της αγοράς, κ.ά.

«Στόχος μας είναι η συνέχεια και ενότητα του κλάδου σε όλα τα επίπεδα, και για το λόγο αυτό όλες οι δράσεις των εμπλεκόμενων φορέων γίνονται συντονισμένα και σε πλήρη αρμονία. Η ΠΟΒΑΣ και ο ΣΕΚΑ, ως επίτιμα μέλη της ένωσης, επισφραγίζουν αυτή μας την επιθυμία» επεσήμανε χαρακτηριστικά η νέα πρόεδρος, αναφέροντας το παράδειγμα του πρόσφατα διατυπωμένου πλαισίου θέσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» (προτάσεις για τη βελτίωση των προδιαγραφών και των διαδικασιών του προγράμματος) , που διαμόρφωσαν από κοινού οι τρεις φορείς.

Σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργίου, στην κορυφή των άμεσων προτεραιοτήτων της ΕΕΑ για τον κλάδο του αλουμινίου είναι η επανεκκίνηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», καθώς «η ανακαίνιση αποτελεί τα τελευταία χρόνια την κύρια δραστηριότητα στο χώρο της οικοδομής, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποτελεί την ουσιαστική διέξοδο από την κρίση για τον κλάδο του αλουμινίου. To 65-70% των ενεργειακών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος αφορούν την αντικατάσταση πορτοπαραθύρων αλουμινίου. Σύμφωνα με μελέτη του ΑΠΘ, με την αντικατάσταση παλαιών πορτοπαραθύρων με αναβαθμισμένα θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου επιτυγχάνεται 25-35% εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι».

Επιπλέον, ένα άλλο θέμα που επιθυμεί να προωθήσει το νέο διοικητικό σχήμα της ΕΕΑ είναι η οργανωμένη και συντονισμένη προβολή του κλάδου και των προϊόντων του στο εξωτερικό, παράλληλα και ανεξάρτητα από ό,τι κάνουν οι εταιρείες μεμονωμένα.

Η κ. Παπαγεωργίου έδωσε το στίγμα του συλλογικά διαμορφωμένου στρατηγικού προσανατολισμού της ένωσης: «Η ενδυνάμωση του κλάδου και η προβολή του στο εξωτερικό θα είναι για εμάς μια άμεση επιδίωξη. Ως κλαδικός φορέας θα σχεδιάσουμε ενέργειες και δράσεις προκειμένου να αποκτηθεί η αίγλη που αρμόζει στους έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για την προώθηση τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων στον τομέα της μεταποίησης παρά το γεγονός ότι ο κλάδος τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά εξωστρεφής. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με ομόλογες ενώσεις του εξωτερικού και ανάπτυξη συνεργιών για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Παπαγεωργίου θα δημοσιευτεί στο τεύχος Απριλίου του Aluminium Magazine.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.