ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Τεχνογνωσία που δε γνωρίζει σύνορα …ανακαλύψτε την!

ALUMIL_BANNER_ALUNET

Κορυφαίοι πελάτες από ολόκληρη την υφήλιο δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στα υψηλής τεχνικής και αισθητικής ποιότητας συστήματα της εταιρείας.

Η ALUMIL είναι μία εταιρεία που από την αρχή της πορείας της στοχεύει πάντα ψηλά, πάντα στο καλύτερο. Σήμερα, εν έτει 2016, η ALUMIL έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, και στις πέντε ηπείρους, με 32 θυγατρικές. Τα φάσμα των προϊόντων που δύναται να προσφέρει είναι εντυπωσιακά μεγάλο και μπορεί να καλύψει κάθε κατασκευαστική και αρχιτεκτονική ανάγκη.

Τα προηγμένα προϊόντα της έχουν κερδίσει το σεβασμό όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και πολύ απαιτητικών διεθνών αγορών. Το αποκορύφωμα αυτής της διεθνούς αναγνώρισης είναι η ανάληψη σημαντικών έργων διεθνούς κύρους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είτε πρόκειται για πολυτελέστατα ξενοδοχεία, είτε για γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων, είτε για πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες τα συστήματα της ALUMIL δεν γνωρίζουν σύνορα και επιλέγονται ως η ιδανική λύση από τους διεθνείς συνεργάτες της.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια από τα πιο πρόσφατα και εντυπωσιακότερα έργα στα οποία συμμετέχει η ALUMIL με τα καινοτόμα συστήματά της. Κάποια έργα από αυτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ άλλα βρίσκονται στην τελική φάση της ολοκλήρωσής τους.

alumil_Mriya_Hotel_6
Mriya Resort & Spa, Κριμαία

Συστήματα: SUPREME S700 και SMARTIA M11500
Τοποθετημένο στη νότια ακτή της Κριμαίας, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Mriya Resort & Spa αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα στην περιοχή. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, του διεθνούς φήμης βρετανού αρχιτέκτονα Sir Norman Foster, παραπέμπει σε φύλλα δέντρου και είναι σίγουρα μοναδικός. Μάλιστα, το ξενοδοχείο βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο «Europe’s Leading New Resort 2015», όντας ένα από τα καλύτερα resort & spa της Ευρώπης. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από το κύριο κτήριο (βλ. τέσσερα φύλλα που ενώνονται στο κέντρο του κτηρίου) και από 14 πολυτελείς αυτόνομες βίλες.
Τα συστήματα που επιλέχθηκαν για το αυτό έργο ήταν το ανασυρόμενο SUPREME S700 και το ανοιγόμενο SMARTIA M11500. Συγκεκριμένα, το SUPREME S700 τοποθετήθηκε στην είσοδο του κυρίως κτηρίου και το M11500 στα δωμάτια του πρώτου ορόφου. Επιπλέον, το S700 τοποθετήθηκε στις 14 πολυτελείς αυτόνομες βίλες, καθώς τα μεγάλα ανοίγματα κατέστησαν το συγκεκριμένο προηγμένο θερμομονωτικό σύστημα της σειράς SUPREME την ιδανικότερη επιλογή.


ALUMIL_Google_Project_2_NEW
Google Offices, Νέα Υόρκη

Σύστημα παθητικών κτηρίων SUPREME S91 (tailor made)
Στο κέντρο της Νέα Υόρκης, στο κτήριο 111 Eighth Avenue, εδρεύουν τα νέα γραφεία του τεχνολογικού κολοσσού Google. Το κτήριο με έκταση 270.000 τ.μ. είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια της Νέας Υόρκης και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία ιδιοκτησίας τεχνολογικής εταιρείας παγκοσμίως. Γεγονός που μάλλον δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα, εάν αναλογιστεί κανείς τον κύκλο εργασιών και το εύρος των δραστηριοτήτων του αμερικανικού κολοσσού.
Θέλοντας η Google να αναβαθμίσει το κτήριο της ενεργειακά και αισθητικά, επέλεξε το καινοτόμο ανοιγόμενο σύστημα SUPREME S91 της ALUMIL –πιστοποιημένο από το γερμανικό Passive House Institute– στο οποίο έγιναν αρκετές tailor made προσαρμογές, όπως για παράδειγμα η ενσωμάτωση ενός προηγμένου συστήματος σκίασης με αεροδυναμικό σχεδιασμό.
Η Google, θέλοντας να εξασφαλίσει ότι η ανακαίνιση των γραφείων της γίνεται με το χαμηλότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα, αποφάσισε να ελέγξει μέχρι και τις εγκαταστάσεις των υποψήφιων συνεργατών της και, φυσικά, διαπίστωσε ότι η Ελληνική εταιρεία διαθέτει πολύ υψηλά περιβαλλοντολογικά στάνταρντ σε όλο το φάσμα της παραγωγικής της διαδικασίας.


alumil_Vancouver_House-Facade2
Vancouver House, Καναδάς

Συστήματα: SUPREME S700 και SUPREME S60
«Φανταστείτε το Vancouver House σαν μία τεράστια κουρτίνα τη στιγμή που κάποιος τη σηκώνει, ώστε να εμφανίσει τον κόσμο στο Βανκούβερ και το Βανκούβερ στον κόσμο…» Bjarke Ingels, αρχιτέκτονας του Vancouver House.
Σε κεντρικό σημείο της δημοφιλούς πόλης του Καναδά, έως το τέλος του 2016, θα στέκεται ένα φουτουριστικό κτήριο 388 διαμερισμάτων, το οποίο σίγουρα θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν του Βανκούβερ. Πρόκειται για το κυρτό Vancouver House, άλλο ένα έργο διεθνούς κλάσης, για το οποίο επιλέχτηκαν τα καινοτόμα συστήματα της ALUMIL.
Το κτήριο αυτό δεν αποτελεί απλώς έναν πύργο με διαμερίσματα αλλά ένα έργο τέχνης, στο οποίο υιοθετείται η φιλοσοφία «Gesamtkunstwerk», μία ολιστική προσέγγιση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, συνιστώντας παράλληλα από πλευράς αισθητικής το ωραιότερο έργο έως σήμερα του διεθνούς developer Westbank.
Τα συστήματα της ALUMIL που χρησιμοποιήθηκαν για τα πολυτελή διαμερίσματα του Vancouver House είναι το προηγμένο υψηλά θερμομονωτικό ανασυρόμενο σύστημα SUPREME S700 και το ανοιγόμενο υψηλών επιδόσεων SUPREME S60.


alumil_Amanzoe Resort_5
Amanzoe Resort, Αργολίδα

Σύστημα: SMARTIA Μ12000
Με πολλές διεθνείς βραβεύσεις (π.χ. BEST RESORT IN EUROPE 2015 – Condé Nast Traveller UK, The World’s 100 Best resorts 2014 – Robb Report US), το Amanzoe είναι ομολογουμένως ένα από τα πολυτελέστερα resorts της Ευρώπης και αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την Αργολίδα. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει κτήρια με νεοκλασικές γραμμές, παραπέμποντας ευθέως στην αρχαία Ελλάδα και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον που το περιστοιχίζει. Η minimal αρχιτεκτονική που εφαρμόστηκε για την κατασκευή του πολυτελούς ξενοδοχείου απαιτούσε κουφώματα τα οποία θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις του έργου.
Σε όλα τα υπερπολυτελή διαμερίσματα του Amanzoe χρησιμοποιήθηκε το νέο προηγμένο minimal συρόμενο σύστημα SMARTIA Μ12000 της ALUMIL. Μάλιστα, έγινε μία ειδική κατασκευή με χωνευτό οδηγό πάνω στο μάρμαρο, προσφέροντας ένα πραγματικά άψογο αισθητικό αποτέλεσμα σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την όλη αισθητική του ξενοδοχείου. Είναι, άλλωστε, γεγονός ότι η ALUMIL έχει πολύ μεγάλη ευελιξία στην προσφορά customized λύσεων, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.


COVER_ALOUMINIO
The Floating Seahorse Villas, Ντουμπάι

Συστήματα: SUPREME S650, SMARTIA M11000 και SMARTIA M8200
Το νέο και ξεχωριστό minimal συρόμενο σύστημα SUPREME S650 της ALUMIL επιλέχθηκε για τις πολυτελείς πλωτές βίλες The Floating Seahorse Villas στο Ντουμπάι, οι οποίες έχουν προκαλέσει το θαυμασμό του κατασκευαστικού κλάδου παγκοσμίως. Πρόκειται για πρωτοποριακό έργο, μοναδικό στον κόσμο, συνιστώντας ένα σπουδαίο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Οι πλωτές βίλες κυριολεκτικά επιπλέουν στο νερό και διαθέτουν δωμάτια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να κοιμούνται περιβαλλόμενοι από ένα «μεγάλο ενυδρείο», δηλαδή το θαλάσσιο βυθό.
Στο ισόγειο τις βίλας τοποθετήθηκε μία εντυπωσιακή γωνιακή κατασκευή του SUPREME S650, ώστε να μην περιορίζεται ο χώρος και να ενισχύεται η αίσθηση της ελευθερίας μέσω της άμεσης επαφής με το εξωτερικό περιβάλλον. Επιπλέον, τοποθετήθηκε το άρτιο «all time classic» ανοιγόμενο σύστημα SMARTIA M11000, καθώς και το καλαίσθητο structural σύστημα κάγκελων SMARTIA M8200.


Για να δείτε τεχνικές λεπτομέρειες των συστημάτων, όπως δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαρτίου-Απριλίου του περιοδικού Aluminium Magazine, πατήστε εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.