ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Μήνυμα ενότητας και ανάπτυξης του κλάδου από τη ΓΣ της ΕΝΚΑΣ

GENIKI SYNELEUSI (1)

Η Ένωση Καταστηματαρχών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Νίκαιας-Κορυδαλλού και Πέριξ (ΕΝΚΑΣ) πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την εταιρεία PROFILMEDIA, την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευσή της καθώς και ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Προοπτικές της αγοράς και το marketing των μικρών επιχειρήσεων». Η εκδήλωση διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουνίου και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ).

GENIKI SYNELEUSI (2)Πρώτος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ένωσης Θεόφιλος Παγιάτης, ο οποίος, αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ξεχωριστό χαρακτήρα αυτής της συνάντησης και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια η ΕΝΚΑΣ στα δρώμενα του κλάδου, επεσήμανε τα εξής: «Το αλουμίνιο είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν, που ενισχύει την ελληνική οικονομία, την απασχόληση και τα φορολογικά έσοδα. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού τομέα είναι μεγάλες και ανταποδοτικές άμεσα ως προς το κόστος του προϊόντος. Αυτό πρέπει να προβληθεί από τον κλάδο μας άσχετα με τα προγράμματα εξοικονόμησης. Ειδικά σήμερα τα κουφώματα προσφέρουν στον τελικό χρήστη καταναλωτή, εκτός από τη θερμική άνεση και την οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, εξαιρετικά επίπεδα ασφαλείας σε πιθανή παραβίαση, άριστα αισθητικά αποτελέσματα, σχεδόν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης και αντοχή στον χρόνο. Αυτά, λοιπόν, πρέπει να τα επικοινωνήσουμε στο καταναλωτικό κοινό ως κλάδος, ώστε να αποκτηθεί μια κουλτούρα εξοικονόμησης ενέργειας».

Επιπλέον, υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός στο θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού και των αρνητικών αποτελεσμάτων που συνεπιφέρει στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, υποστηρίζοντας πως «η παράνομη διακίνηση μη πιστοποιημένων προϊόντων ή προϊόντων με πλαστές σημάνσεις, έχει συνέπειες στην ποιότητα των κατασκευών και την ασφάλεια των καταναλωτών. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές και έχουν ως αποτέλεσμα το μαρασμό και την καταστροφή της ελληνικής παραγωγικής και μεταποιητικής βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής, με επίπτωση στην απασχόληση και φοροδιαφυγή για τη χώρα μας σε ποσά που δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν, ξεπερνούν πάντως το ποσόν του ενός δισ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ανακοίνωσε, ως πρόεδρος και της ΠΟΒΑΣ, την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ. Όπως ανέφερε, το μεγάλο γεγονός του κλάδου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5-6 Νοέμβριου του 2016 στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

GENIKI SYNELEUSI (3)

Την ομιλία του Θ. Παγιάτη πλαισίωσαν κατόπιν σύντομοι χαιρετισμοί από φορείς του κλάδου. Ειδικότερα, ο Νικόλαος Βλαχάκης (μέλος ΔΣ της ΕΕΑ) ανέγνωσε το χαιρετισμό της προέδρου της ΕΕΑ Αγγελικής Παπαγεωργίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργου Κουράση. Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους, απευθύνοντας και σχετικούς χαιρετισμούς, ο Λάζαρος Ασλανίδης (πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταποιητών Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Ημαθίας), ο Απόστολος Τσαπράζης (αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά), ο Κωνσταντίνος Διαμαντής (πρόεδρος του ΣΕΚΑ), ο Μιχάλης Γιάγκας (διευθυντής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά) και ο Μιχάλης Ιωαννίδης (πρόεδρος της Ένωσης Έμπορων Αττικής), ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στο κοινό και οι χορηγοί της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, μάλιστα, και ο πρόεδρος του ΒΕΠ Αδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος συζήτησε για αρκετή ώρα με τους κατασκευαστές.

Τέλος, εξειδικευμένες εισηγήσεις στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποίησαν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Κουράσης, δίνοντας τεκμηριωμένα στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης στην αγορά και προτάσεις για αναστροφή του κλίματος, ενώ ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ELVIAL N. Καλογεράκης (Bachelor Marketing & Επικοινωνίας) προέβη σε μια ενδιαφέρουσα και σύγχρονη προσέγγιση σχετικά με το marketing των μικρών επιχειρήσεων.

Συνεδρίαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΚΑΣ

Μετά το πέρας των ομιλιών και εισηγήσεων, ακολούθησε η κλειστή συνεδρίαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης. Ο γενικός γραμματέας της ΕΝΚΑΣ Δημήτριος Μανέτας ανέγνωσε τον διοικητικό απολογισμό, αναφερόμενος στις δράσεις του διοικητικού συμβουλίου, και εν συνεχεία ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μήτσου ανέγνωσε τον προγραμματισμό δράσεων για το άμεσο μέλλον. Ο ταμίας Δημήτριος Τσελεπής ανέγνωσε τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό. Τέλος, τα μέλη ενέκριναν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και κατόπιν, αφού έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις-τοποθετήσεις και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που τους απασχολούσαν, προχώρησαν στη διαμόρφωση του τελικού ψηφίσματος της ΓΣ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.