ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 55% η ανακύκλωση συσκευασιών αλουμινίου για το 2015

UK RECYCLING 1

Πάνω από το 50% του συνολικού όγκου απορριμμάτων συσκευασιών αλουμινίου στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται, όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης του βρετανικού οργανισμού ανακύκλωσης συσκευασιών αλουμινίου Alupro. Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα περιβάλλοντος, έδειξε ότι για ολόκληρο το 2015 το ποσοστό ανακύκλωσης σε αυτήν την κατηγορία υλικών έφτασε το 55%, υπερβαίνοντας κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο του 2014 (48%). Ειδικότερα δε, όσον αφορά τα κουτιά αλουμινίου από ποτά και αναψυκτικά, το ποσοστό ανακύκλωσης διαμορφώθηκε στο 69% από 60% το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η βρετανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, κατά το 2015 ανακυκλώθηκαν συνολικά 76.027 τόνοι συσκευασιών αλουμινίου, υπερκαλύπτοντας το στόχο των 74.190 τόνων (ποσοστό ανακύκλωσης 49%) που είχε τεθεί για το εν λόγω έτος. Ωστόσο, η έρευνα που διεξήχθη από τον Alupro –με σκοπό την εξακρίβωση του πραγματικού όγκου συσκευασιών αλουμινίου που προωθήθηκε είτε για επανεπεξεργασία είτε για εξαγωγές– αποκάλυψε ότι, εκτός από τις ποσότητες που δήλωσαν οι πιστοποιημένοι επανεπεξεργαστές/εξαγωγείς, τουλάχιστον ακόμη 10.000 τόνοι χρησιμοποιημένων συσκευασιών αλουμινίου δεν δηλώθηκαν στο επίσημο σύστημα καταγραφής των προς αξιοποίηση απορριμμάτων (PRN System). Έτσι, ο όγκος απορριμμάτων που συλλέχθηκε μες στο 2015 για ανακύκλωση ανήλθε περίπου στους 86.200 τόνους ή ποσοστιαίως στο 55%, επίδοση που, όπως υπογραμμίζεται, θα μπορούσε να ήταν ακόμη υψηλότερη.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.