ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Με ρυθμό ανάπτυξης 20% «τρέχει» η ELVIAL στο 7μηνο!

Extrusion_elvial

Με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, της τάξης του 20%, «τρέχει» μέσα στο 2016 η βιομηχανία διέλασης αλουμινίου ELVIAL, παίρνοντας σημαντική ώθηση από τα νέα καινοτόμα προϊόντα που έχει λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά. Συγκεκριμένα, η εταιρία έκλεισε το επτάμηνο της τρέχουσας χρήσης με κύκλο εργασιών στην περιοχή των 32,5 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 27 εκατ. στο επτάμηνο του 2015. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης της Elvial βάσει των κλεισμένων παραγγελιών, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα κλείσει το σύνολο της χρήσης του 2016 με τζίρο μεταξύ 54-55 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση περίπου 20% από τα 46,3 εκατ. ευρώ το 2015, και προ φόρων κέρδη στα 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Εξωστρέφεια

Η εταιρεία, που παράγει συστήματα για βιομηχανική αλλά και οικιακή χρήση, στήριξε τη σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων στις εξαγωγές, καταφέρνοντας έτσι να περάσει αλώβητη από τη συρρίκνωση της εσωτερικής αγοράς στον κλάδο της, ως συνέπεια της κατάρρευσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας (το 2015 πωλήθηκαν στην Ελλάδα μόλις 27.000 προφίλ αλουμινίου έναντι 98.000 το 2007).

Τα στοιχεία είναι απολύτως ενδεικτικά: Οι εξαγωγές της το 2010 αντιστοιχούσαν στο 28% του τζίρου της, το 2014 στο 48%, το 2015 στο 56% και, φέτος, το σχετικό ποσοστό κινείται μεταξύ 65-70%. Όπως εξηγεί στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Τζίκας, η επιτυχία της Elvial οφείλεται στο ότι κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της διείσδυσης στις απαιτητικές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης όπου πρώτο ζητούμενο είναι η ποιότητα. Πλέον, οι μεγαλύτεροι πελάτες της βορειοελλαδικής βιομηχανίας βρίσκονται στη Γερμανία και τη Γαλλία, ακολούθως σε Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο και Αυστρία, ενώ πολύ ικανοποιητικά είναι τα μηνύματα από το άνοιγμα που έχει επιχειρήσεις φέτος στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας και της Σκανδιναβίας.

Καινοτόμα συστήματα

Κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της εταιρείας διαδραματίζει το R&D τμήμα της, που ανέπτυξε τα καινοτόμα συστήματα αλουμινίου (Elvial I2) τα οποία εξοικονομούν ενέργεια 35% και ανταποκρίνονται έτσι στις αυστηρές ενεργειακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βιομηχανία υλοποιεί, σε δύο φάσεις και σε βάθος πενταετίας, επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25-30 εκατ. ευρώ, το πρώτο μέρος του οποίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017. Οι επενδύσεις της αφορούν τη δημιουργία δύο νέων γραμμών παραγωγής και δύο νέων βαφείων, νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, καθώς και την προμήθεια του πιο σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

H ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου, την περίοδο 2020-2021, θα υπερδιπλασιάσει τις παραγωγικές δυνατότητες της Elvial από 15.000 προφίλ αλουμινίου που παράγει ετησίως σε τουλάχιστον 32.000, εκτινάσσοντας τον κύκλο εργασιών της σε επίπεδα άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Elvial απασχολεί σήμερα 242 εργαζόμενους, έχοντας προσθέσει στο ανθρώπινο δυναμικό της τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια της κρίσης περίπου 110 άτομα. Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.