ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Με συστήματα EXALCO η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου του ΓΕΝ

gen-72dpi

Η EXALCO συμμετείχε με τα συστήματά της στην ανακαίνιση του βοηθητικού κτηρίου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση Ενέργειας». Τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου είναι το σύστημα σκίασης με κινητή περσίδα ALBIO SOLAR 100 καθώς και το ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή ALBIO 127C SUPER THERMO.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το πρώτο δημόσιο κτήριο που αναβαθμίζεται στην κατηγορία «Α». Το κτήριο εμβαδού 12.000 τ.μ. αναβαθμίστηκε από ενεργειακή κατηγορία «Ε» σε «Α». Η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας θα ανέλθει σε ποσοστό 65%, σε σύγκριση με την πρότερη κατάσταση. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν θερμομόνωση κελύφους, ενεργειακά κουφώματα και υαλοπίνακες, αυτόματα σκίαστρα, κεντρικό σύστημα ψύξης, θέρμανσης, αερισμού, φωτισμού και συστήματος διαχείρισης κτηρίου.

Σύστημα σκίασης ALBIO SOLAR 100

solar_100_on_albio102-copy_72-dpiΤο σύστημα ALBIO SOLAR 100 αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξωτερική σκίαση κτηρίων, με χρήση περσίδων αλουμινίου σχήματος ατράκτου. Το σύστημα περιλαμβάνει τόσο τα προφίλ των περσίδων όσο και τα προφίλ που χρησιμοποιούνται ως οδηγοί για τη στήριξη των περσίδων. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων, που εξασφαλίζει στο σύστημα απόλυτη ακρίβεια και ευκολία τοποθέτησης σε κάθε κτήριο. Επίσης, διαθέτει μηχανισμούς για έλεγχο της κίνησης στις περσίδες με δυνατότητα τηλεχειρισμού. Για σκίαση με σταθερές ή κινητές περσίδες –σε στοίχιση οριζόντια, κατακόρυφη ή σε διάταξη προβόλου– το σύστημα SOLAR 100 καλύπτει το 100% των εφαρμογών της κατηγορίας αυτής. Η συμβατότητα του SOLAR 100 με τα συστήματα υαλοπετασμάτων της EXALCO προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες αρχιτεκτονικών αυτοσχεδιασμών στις προσόψεις κτηρίων.

albio_127c-super-thermo_facelift-copy_72-dpiΑνοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή και περιμετρικό μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων ALBIO 127C SUPER THERMO

Η ALBIO 127C SUPER THERMO είναι ένα νέο ανοιγόμενο-ανακλινόμενο σύστημα με ειδικά πολυαμίδια, με το οποίο δημιουργούνται ιδιαίτερα καλαίσθητα κουφώματα χωρίς ορατά φύλλα. Η ALBIO 127C SUPER THERMO χαρακτηρίζεται από την κομψότητα στην κατασκευή, καθώς μειώνει το ορατό αλουμίνιο και επιτρέπει μεγαλύτερη επιφάνεια υάλωσης, η οποία σε συνδυασμό με την απουσία αρμών έχει άμεσο αποτέλεσμα την αισθητική αναβάθμιση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών όψεων. Η σειρά είναι κατάλληλη για μηχανισμούς περιμετρικού πολλαπλού κλειδώματος, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.