ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κλάδος Αλουμινίου: Παραμένει ο δεύτερος σε εξαγωγές κλάδος της οικονομίας μας

Extrusion_elvial

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Ε.Σ.Υ.Ε.) για το α’ εξάμηνο του 2016, οι εξαγωγές του κλάδου του αλουμινίου αντιπροσώπευαν το 5,6% περίπου των συνολικών εξαγωγών της χώρας και τον κατατάσσουν ως εξής, ανάμεσα στους 99 κλάδους της συνδυασμένης ονοματολογίας της Ε.Σ.Υ.Ε.

  • Ο δεύτερος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας με 700 εκατ.€ περίπου, παρουσιάζοντας μείωση  κατά 4,7% περίπου σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2015, ενώ οι συνολικές εξαγωγές της χώρας σημείωσαν αντίστοιχη πτώση κατά 7,8%.
  • Δεύτερος καλύτερος από πλευράς θετικού εμπορικού ισοζυγίου, με 294 εκατ.€  περίπου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 5,6% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Τα παραπάνω δημοσιεύονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου που κυκλοφόρησε σήμερα, στο οποίο ακόμη δημοσιεύονται και οι παρακάτω ειδήσεις από την δραστηριότητα της Ε.Ε.Α.

ΕΕΑ, EEAΚλαδική έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ»

Με βάση σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ανακοινώνει ότι η κλαδική έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ» δεν θα πραγματοποιηθεί  τον Απρίλιο 2017.

Η Ε.Ε.Α. εταίρος στην έκθεση ALUMINIUM 2016

H Ελληνική Ένωση Αλουμινίου είναι βιομηχανικός εταίρος στην 11η διεθνή έκθεση ΑLUMINIUM  2016, που  θα πραγματοποιηθεί  στο Dusseldorf  της Γερμανίας από 29 Nοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία  στοιχεία των διοργανωτών, στην έκθεση  συμμετέχουν περίπου 1000 εκθέτες από 50 χώρες.

Η έκθεση είναι η μεγαλύτερη  στον κόσμο, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια  και  αποτελεί σημείο συνάντησης για τη βιομηχανία αλουμινίου. Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρείες και   επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανική μεταποίηση του αλουμινίου όπως  παραγωγοί, προμηθευτές, τεχνικοί σύμβουλοι,  για μηχανήματα και υλικά, από την βιομηχανία της πρώτης ύλης μέχρι τις πλέον εξειδικευμένες   εφαρμογές.

Οι εταιρείες  του κλάδου που δίνουν το παρόν στην έκθεση  είναι οι ALUMINCO, COSMOS, ELVAL, ELVIAL, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, SYMETAL αλλά και οι εταιρείες  ASSIMAKIS και SEPRAM.

Συμμετοχή στη φθινοπωρινή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Αλουμινίου

Τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και οι συναντήσεις  των υποκλάδων της Ευρωπαϊκού Αλουμινίου στην Αμβέρσα στο Βέλγιο.

Από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου συμμετείχαν η πρόεδρος κα. Α. Παπαγεωργίου στη συνάντηση των National Leaders, ο κ. Σ. Κασδάς στον τομέα του πρωτόχυτου αλουμινίου, ο κ. Κ. Κατσαρός  στις συναντήσεις των τομέων έλασης, συσκευασίας  και ανακύκλωσης, καθώς και στη συνάντηση της Eκτελεστικής επιτροπής ως μέλος και ο κ. Γ. Δουκίδης στον τομέα της  διέλασης.

Συμμετοχή στο 6ο  Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ 

Η πρόεδρος της Ε.Ε.Α. κα. Α. Παπαγεωργίου, συμμετείχε και ήταν ομιλητής στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ που πραγματοποιήθηκε 5 και 6 Νοεμβρίου στην Κοζάνη. Στην ομιλία της με θέμα «Ελληνικός Κλάδος Αλουμινίου: Παρόν και Μέλλον», έδωσε  το σημερινό στίγμα του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τις προτεραιότητες της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, καθώς και τις  προκλήσεις και προοπτικές του κλάδου.

Απονομή νέου πιστοποιητικού QUALIDECO

H ΕΕΑ-ΑΜΚΕ απένειμε τον Οκτώβριο 2016, νέα Άδεια/Πιστοποιητικό QUALIDECO στην εταιρεία ALUMIL μετά από την επιτυχημένη αρχική επιθεώρηση που περιελάμβανε και 2 επιτυχημένες εργαστηριακές δοκιμές για τις αποχρώσεις 1305 ΚΑΡΥΔΙΑ και 1335 ΧΡΥΣΟΣ ΔΡΥΣ. Η εταιρεία κατέχει πλέον την Άδεια/Πιστοποιητικό QUALIDECO GR-0007.

Εταιρείες με Πιστοποιητικά ποιότητας —  Κατάσταση, Νοέμβριος 2016

Οι εταιρείες που έχει πιστοποιήσει η ΕΕΑ-ΑΜΚΕ ως Φορέας Πιστοποίησης και έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα σήματα ποιότητας QUALICOAT και QUALANOD είναι:

Όσον αφορά το σήμα ποιότητας QUALIDECO, οι εταιρείες που έχει πιστοποιήσει η ΕΕΑ-ΑΜΚΕ και έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα, είναι σήμερα 3 εταιρείες στην Ελλάδα και 1 στο εξωτερικό (λεπτομέρειες).

Τα πιστοποιητικά έχουν ισχύ μέχρι το τέλος του 2016 και ανανεώνονται με συνεχείς επιθεωρήσεις και εργαστηριακές δοκιμές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.