ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

«Facelift» με συστήματα ALUMIL: Όταν η ενεργειακή και η αισθητική αναβάθμιση… ταυτίζονται!

Το κτίριο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, πριν και μετά την ενεργειακή αναβάθμισή του
Το κτίριο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, πριν (αριστερά) και μετά (δεξιά) την ενεργειακή αναβάθμισή του (φωτογραφία Νώντας Στυλιανίδης)

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Μοριχόβου 1, στα Λαδάδικα), με την τοποθέτηση των προηγμένων συστημάτων της ALUMIL. Το κτίριο του Επιμελητηρίου, ομολογουμένως αναβαθμίστηκε όχι μόνο ενεργειακά, αλλά και αισθητικά, καθιστώντας το πιο μοντέρνο και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις.

meta-300Οι απαιτούμενες ενεργειακές δαπάνες του κτιρίου μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση των καινοτόμων θερμομονωτικών συστημάτων ALUMIL, όπως το μεγάλων επιδόσεων υψηλά θερμομονωτικό υαλοπέτασμα SMARTIA Μ7, το οποίο αποτελεί ένα νέο σύστημα που προσφέρει ποιοτικές κατασκευές με άριστη σχέση τιμής-ποιότητας, χάρη στην ευκολία κατασκευής και απαντά σε όλες τις απαιτήσεις στατικής και ασφάλειας. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε το ανοιγόμενο σύστημα SMARTIA Μ11500 με εξαιρετικό Uf που ξεκινά από τα 1,4 W /m2K (χωρίς τη χρήση Kooltherm!) και η πόρτα εισόδου SMART DOOR της INTERNO Doors by ALUMIL με μοναδικές θερμομονωτικές επιδόσεις που κυμαίνονται σε Ud= 0,78 W /m2K.

Να τονιστεί, ότι η επιλογή των συγκεκριμένων ενεργειακών συστημάτων δεν ήταν τυχαία, καθώς εκτός από τις υψηλότατες ενεργειακές επιδόσεις τους, συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, προσφέροντας ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιήθηκε το ρυθμιζόμενο σύστημα σκίασης SMARTIA Μ5600, το οποίο συντελεί στον έλεγχο της θερμοκρασιακής επίδρασης του ηλίου, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες και παράλληλα «ομορφαίνει» το κτίριο μέσω του αεροδυναμικού σχεδιασμού του.

Οι ενεργειακές επιδόσεις ενός κτιρίου αποτελούν αντικείμενο μακροχρόνιας έρευνας για την ALUMIL, με το υπερσύγχρονο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας να μελετά και να εφεύρει συνεχώς νέες προηγμένες λύσεις για συστήματα υψηλών επιδόσεων εκτός συναγωνισμού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.