ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

AkzoNobel: Αρωγός στην προσπάθεια της Latra για τη διάσωση ανθρώπων στη Μεσόγειο

Ένα υψηλής τεχνολογίας drone ήταν η χορηγία της AkzoNobel Coatings SA στη ΜΚΟ Latra για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει στο νησί της Λέσβου. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφάρμοσε η AkzoNobel κατά το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Ελλάδα δέχθηκε ένα τεράστιο προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα, με αποτέλεσμα η ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας να εκτιναχθεί στα ύψη.

Η Latra ειδικεύεται τόσο σε αρχιτεκτονικά projects όσο και σε projects ανθρωπιστικού περιεχομένου. Με έδρα μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Καρά Τεπέ της Λέσβου, προσφέρει τη βοήθεια της σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της είναι ότι κάνει χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να βελτιστοποιήσει τα είδη και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους πρόσφυγες.

Το drone χορηγίας της AkzoNobel, συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για να συνδράμει στις ανάγκες των θαλασσίων ομάδων αναζήτησης, αλλά και για να λειτουργήσει ως μια αποτελεσματική μέθοδος επόπτευσης του καταυλισμού για λόγους ασφαλείας. Η βασική ιδέα πίσω από τη χρήση του ήταν να παρέχει γρήγορη, real-time πληροφορία παρακάμπτοντας τα φυσικά γεωγραφικά εμπόδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.