ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Η Ρωσία προτείνει τη δημιουργία ενός «ΟΠΕΚ» για το αλουμίνιο

Η Ρωσία πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας διεθνούς ένωσης για τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την παραγωγή και διεθνή εμπορία του αλουμινίου, όπως ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας Denis Manturov, στο περιθώριο του Φόρουμ Επενδύσεων για τη Ρωσία, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πόλη Σότσι.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, οι τιμές του αλουμινίου έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 15 χρόνια, ενώ τα έσοδα στις παγκόσμιες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής και κατασκευής αλουμινίου μειώθηκαν δραστικά τα τελευταία δύο έτη. Ο ρώσος αξιωματούχος πρότεινε, μάλιστα, έναν νέο οργανισμό, παρόμοιο με τον ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο, ώστε η νέα οργάνωση να λειτουργεί με τη συμμετοχή κυβερνητικών εκπροσώπων και υπουργών βιομηχανίας.

Ο νέος οργανισμός, σύμφωνα με τις ρωσικές προτάσεις, ίσως θα πρέπει να έχει αρχικά έναν καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα, αλλά θα μπορεί να μετατραπεί σε ένα ρυθμιστικό φορέα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του. Τα μέλη του μπορεί να είναι η Ρωσία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία. Στον νέο οργανισμό, δηλαδή, βασικοί συμμέτοχοι θα είναι παραγωγοί και εξαγωγείς πρωτογενούς αλουμινίου. Στόχος θα είναι η διαμόρφωση μιας κοινής πολιτικής στον τομέα της τυποποίησης αλλά και η υποστήριξη διεθνών πολιτικών για νέες τεχνολογίες.

Ο προτεινόμενος διεθνής φορέας, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ο αρμόδιος υπουργός, μπορεί επίσης να ασχοληθεί με την πρόληψη της υπερπαραγωγής και το συντονισμό των νέων προγραμμάτων ανάπτυξης και επιδότησης εγκαταστάσεων παραγωγής.

Πηγή: Naftikachronika.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.