ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κ. Χατζηδάκης: «Ο κλάδος του αλουμινίου ενσαρκώνει το παραγωγικό μοντέλο που θέλουμε»

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στη ΓΣ της ΕΕΑ. Δεξιά η πρόεδρος της ένωσης Αγγελική Παπαγεωργίου και ο αντιπρόεδρος Κων/νος Κατσαρός.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/3 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η 31η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, στην οποία –όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια– καλούνται και εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά και του πολιτικού κόσμου γενικότερα. Φέτος, είχε κανονισθεί να παραστεί ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος, όμως, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ΓΣ δήλωσε «κώλυμα». Παρέστη, όμως, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, που μίλησε σαν εν ενεργεία υπουργός, ζητώντας, μάλιστα, από τα μέλη της ΕΕΑ να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους για θέματα που αφορούν και απασχολούν τον κλάδο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με την πρόεδρο της ΕΕΑ Αγγελική Παπαγεωργίου

«Μην περιμένετε να γίνουν πρώτα οι εκλογές, φέρτε μας τις προτάσεις σας άμεσα και μην αφήνουμε τις μέρες να περνούν» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ αναφερόμενος στον κλάδο του αλουμινίου τόνισε:

«Ο κλάδος του αλουμινίου ενσαρκώνει το παραγωγικό μοντέλο στο οποίο η Ελλάδα οφείλει να μεταβεί, ώστε να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά. Ένα μοντέλο το οποίο αποτελείται από εξωστρεφείς εταιρείες, που είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο, παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και δημιουργούν, παράλληλα, σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη χώρα μας».

Ο Κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε, επιπλέον, την ανάγκη για ριζική αλλαγή πορείας και στροφή στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, με ένα πρόγραμμα που θα έχει στον πυρήνα του τη λογική «λιγότεροι φόροι-λιγότερες δαπάνες-λιγότερη γραφειοκρατία». Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς που αφορούν άμεσα τον κλάδο του αλουμινίου και οι οποίες είναι:

  • Ενέργεια/μείωση του ενεργειακού κόστους
  • Φορολογία/μείωση συντελεστών φορολόγησης και σταθερό φορολογικό πλαίσιο
  • Μείωση γραφειοκρατίας/απλούστευση αδειοδοτήσεων
  • Ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας

Τέλος, τόνισε ότι στους στόχους της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τις παρεμβάσεις στο χώρο της εξοικονόμησης ενέργειας, περιλαμβάνεται ένα νέο, πιο δυναμικό και πιο εύελικτο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», με διάθεση περισσοτέρων κεφαλαίων, που μπορούν να αξιοποιηθούν από το «Πακέτο Γιούνκερ», όπως συμβαίνει αυτήν τη περίοδο στη Γαλλία.

Αναμνηστική φωτογραφία των μελών της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.