ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Με το «Αριστείο ΙΟΒΕ» τιμήθηκε ο πρόεδρος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Νικόλαος Στασινόπουλος

Ο πρόεδρος του ομίλου Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος, που κρατά τα “ηνία” του ομίλου πάνω από μισό αιώνα, από το 1964!

O πρόεδρος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Νικόλαος Στασινόπουλος τιμήθηκε με το «Αριστείο ΙΟΒΕ» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στην έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. «Η βράβευση του κ. Στασινόπουλου αποτελεί για μας μια αυτονόητη αναγνώριση, του σπουδαίου έργου του και της συνεισφοράς του στη ανάδειξη της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και των θυγατρικών εταιριών της σε κορυφαία βιομηχανική δύναμη από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Τάκης Αθανασόπουλος στο άνοιγμα της ομιλίας του.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στο Αριστείο ΙΟΒΕ τόνισε ότι: «η καθιέρωση αυτής της διάκρισης εκφράζει την πεποίθηση του ΙΟΒΕ ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε έμπρακτα την προσφορά ανθρώπων που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν σημαντικά με τις πράξεις τους, αλλά και με τη στάση ζωής τους, στην πρόοδο της κοινωνίας μας». Αναφερόμενος δε στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, συμπλήρωσε: «Η επιτυχία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ σε μια παγκοσμιοποιημένη και έντονα ανταγωνιστική οικονομία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη γιατί λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η δική μας οικονομία βιώνει τις χειρότερες στιγμές της τα τελευταία εξήντα χρόνια. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί πως η διαχρονική επιτυχία και συνεχής ανάπτυξη της ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν έχει στηριχθεί σε κρατικές προμήθειες και ενισχύσεις, αλλά κυρίως σε κατάκτηση δύσκολων αγορών του εξωτερικού, κάτι που αποτελεί μονόδρομο για το σύνολο της βιομηχανίας μας».

Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ως κρίσιμα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ να ξεχωρίζει: τη γνώση – καινοτομία, τις επενδύσεις σε τεχνολογία, την εξωστρέφεια, το μέγεθος και καλλιέργεια κουλτούρας που διέπεται από αρχές υψηλής επιχειρηματικής ηθικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. «Πρόκειται για τα στοιχεία που αναζητούμε τα τελευταία χρόνια ως τους μεγάλους καταλύτες για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και τον μετασχηματισμό του οικονομικού μοντέλου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας σε περιβάλλον παγκοσμιοποίησης. Εάν η χώρα μας είχε πολλές επιχειρήσεις σαν την ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν θα βίωνε τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει σήμερα» , τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, πρώην Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε στη διαδρομή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ από το 1937 και την εντυπωσιακή πορεία της εταιρίας τα τελευταία 50 χρόνια, υπό την διοίκηση του Νικόλαου και Ευάγγελου Στασινόπουλου. «Δημιουργήθηκαν, με συνεχείς επενδύσεις, μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών αξίας, κυρίως για εξαγωγές που απευθύνονται σε περισσότερες από 100 χώρες». «Στη βάση του τεράστιου αυτού έργου βρίσκεται η απόλυτη σύμπνοια των δυο αδερφών Νίκου και Ευάγγελου, η εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, η ανάδειξη πολύτιμων στελεχών και η αρμονική συνεργασία της Διοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Γεωργάνας.

Ο κ. Νικόλαος Στασινόπουλος, λαμβάνοντας το Αριστείο ΙΟΒΕ σημείωσε: «Θέλω να τονίσω ότι η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου, αλλά και τον αδερφό μου Ευάγγελο. Αφορά επίσης τον πατέρα μου Μιχάλη Στασινόπουλο, ιδρυτή της Βιοχάλκο μαζί με τον στενό συνεργάτη, αείμνηστο Ιάκωβο Γκιουρουλιάν, το σύνολο των συνεργατών μας και τα άξια στελέχη που έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά μου Μιχάλη και Γιάννη, που μετέχουν στη διοίκηση της επιχείρησης και τους συνεργάτες τους. Σε όλους αξίζει ο έπαινος και μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα.»

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.