ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Εξαιρεί μέχρι 1η Μαΐου ο Τραμπ την ΕΕ από τους αυξημένους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα

Υπό το πρίσμα ενός οικονομικού πολέμου με φίλες χώρες, ο Πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά στις αυξήσεις των δασμών εισαγωγής σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Σε δήλωσή του, στην επιτροπή της Γερουσίας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, Αργεντινή, Βραζιλία, Νότια Κορέα και Αυστραλία δεν θα υποστούν τις εμπορικές κυρώσεις. Νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί εξαιρέσεις για τον Καναδά και το Μεξικό.

Σε πρώτη φάση η εξαίρεση αφορά μέχρι την 1 Μαΐου, ωστόσο είναι σαφές ότι η ΕΕ θέλει μία οριστική λύση σ’ αυτό το θέμα και συνεχίζει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι παραπάνω εξαιρέσεις  συνεπάγονται ότι οι τέσσερις πρώτοι εξαγωγείς χάλυβα και οι τέσσερις από τους επτά πρώτους εξαγωγείς αλουμινίου στις ΗΠΑ θα παραμείνουν στο παλαιό καθεστώς . Το παραπάνω εγείρει ερωτήματα στο κατά πόσο πλέον έχει λογική να επιμένει στην αύξηση των δασμών (που είναι πλέον επίσημα σε ισχύ) η κυβέρνηση Τραμπ και αν τελικά το όλο θέμα δημιουργήθηκε με αποκλειστικό στόχο την Κίνα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.