London Metal
Exchange


Official Prices
Πρωτόχυτο αλουμίνιο:
Τιμές κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας.

Price Graphs
Διαμορφώστε μόνοι σας το γράφημα των τιμών του αλουμινίου στο L.M.E.

Ενημέρωση  /  Εφαρμογές
Εφαρμογές συστημάτων της ALUMIL και υψηλές αποδόσεις ηχομείωσης στο Royal Olympic Hotel
(Το άρθρο έχει διαβαστεί 221 φορές)
 
 
Το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο 5 αστέρων Royal Olympic Hotel των Αθηνών διαθέτει 272 δωμάτια και σουίτες καθώς και 8 πολυτελείς αίθουσες (χωρητικότητας 10 – 800 ατόμων), οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν δεξιώσεις, συνέδρια και λοιπές εκδηλώσεις. Τα συστήματα αλουμινίου που επιλέχθηκαν λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών τους, είναι τα θερμονωτικό ανοιγόμενο M11500 Alutherm Super Plus, υαλοπέτασμα M5 Solar Eco και υαλοπέτασμα M6 Solar Standard Plus της ALUMIL.

Βασικό ζητούμενο, κατά την πρόσφατη ανακαίνισή του πολυτελούς ξενοδοχείου, ήταν ως εκ τούτου η τοποθέτηση υαλοπινάκων που να εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ηχομείωση σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική και τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού. Πριν καν προχωρήσει στην εκ νέου διαμόρφωση της όψης του κτιρίου, το αρχιτεκτονικό γραφείο Μπουγαδέλλη ζήτησε από εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο να πραγματοποιήσει μετρήσεις του υπάρχοντος θορύβου.

Πραγματοποιήθηκαν δύο μετρήσεις στον 1ο και τον 4ο όροφο. Και στις δύο περιπτώσεις ο θόρυβος άγγιζε στιγμιαία τα 92 dB, τιμή που μολονότι υψηλή (σε ξενοδοχεία επιτρέπεται θόρυβος ως 23 dB) δεν είναι ασυνήθιστη σε ιδιαιτέρως βεβαρημένες περιοχές (το σχετικό διάγραμμα μάλιστα δείχνει πως λόγω της διάταξης του χώρου, ο θόρυβος είχε την τάση να αντανακλάται δίχως να διαχέεται σημαντικά). Οι υαλοπίνακες της όψης που επελέγησαν, ήταν λοιπόν απαραίτητο να απαντούν σε μία σειρά ανάγκες:
  • Χαμηλή ανακλαστικότητα στο ορατό φως προκειμένου να εξασφαλίζεται η θέα προς το εξωτερικό (τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό).
  • Χαμηλό κόστος καθαρισμού εξωτερικής επιφάνειας υαλοπετασμάτων (πράγμα που δύναται να εξασφαλιστεί με τη χρήση Pilkington Activ αυτοκαθαριζόμενων υαλοπινάκων).
  • Ασφάλεια και προστασία ενοίκων, που εξασφαλίζεται με χρήση στρωματοποιημένων (laminated) υαλοπινάκων ασφαλείας.
  • Υψηλά επίπεδα ηχομείωσης, τόσο στα δωμάτια όσο και στους κοινόχρηστους χώρους.

Δεδομένων όλων των ανωτέρω, επιλέχθηκε η λύση της εφαρμογής διπλού πετάσματος. Εξωτερικά τοποθετήθηκε υαλοπίνακας τύπου PHONSTOP 36/50 και σε απόσταση περίπου 100mm προς το εσωτερικό του κτιρίου τοποθετήθηκε στρωματοποιημένος (laminated) υαλοπίνακας πάχους 9mm με ηχοοαπορροφητική μεμβράνη και μείγμα αερίων στο διάκενο. Η συνολική ηχομείωση, που χάρη στην εν λόγω διάταξη επιτυγχάνεται, υπερβαίνει τα 60dB εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.

Με δεδομένο πως το κρύσταλλο της Pilkington, το οποίο επιλέχθηκε να τοποθετηθεί, έχει σημαντικό πάχος μα και βάρος (58 kg/m2), παρουσιάστηκε η ανάγκη το υαλοπέτασμα της Alumil (Μ5 Solar ECO) να σχεδιαστεί, σε συνεργασία με τον μελετητή, εκ νέου.

Παράλληλα με τις εργασίες που επέβαλλε η αύξηση του πάχους, τοποθετήθηκε από την εταιρεία κατασκευής θάλαμος στο εξωτερικό προφίλ (προκειμένου να μπορεί να δουλευτεί με γωνιάστρα και να μην ανοίγει από το βάρος) και ταυτόχρονα μεγάλωσε το εξωτερικό νύχι από 14 σε 25 χιλιοστά με σκοπό να καλύψει το Spacer του τζαμιού. Επίσης, στο ισόγειο του ξενοδοχείου κατασκευάστηκε αντιβαλλιστική βιτρίνα με προφίλ του υαλοπετάσματος Μ6 Solar Standard Plus της Alumil και ειδικά σχεδιασμένο νέο καπάκι στο οποίο εσωτερικά εισήχθη λάμα χαλύβδινη.

Για την καλύτερη δυνατή στεγάνωση των μπαλκονιών και τη μέγιστη δυνατή ηχομείωση στον πέμπτο και έκτο όροφο του ξενοδοχείου, χρησιμοποιήθηκαν στις μπαλκονόπορτες προφίλ της σειράς Alumil Μ11500 Alutherm Super Plus (μεγαλύτερο μήκος πολυαμιδίου συνεπάγεται μεγαλύτερη αντίσταση στην μετάδοση του ήχου) το οποίο έχει καταταγεί στην ανώτερη κατηγορία θερμομόνωσης (Gruppe 1.0 από το IFT Rosenheim).

Οι συντελεστές έργου ήταν η εταιρία Χάρρυ Μπουδαδέλης & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες Α.Ε. που ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής αντικατάστασης όψης και συνάμα ήταν τεχνικός σύμβουλος. Κατασκευαστής του υαλοπετάσματος ήταν η Vertical A.E., ενώ οι υαλοπίνακες ήταν της Uniglass-Pilkington.
 


  Σχόλια

Το όνομά σας
To email σας
Τίτλος
Σχόλιο
Εισάγετε τον κωδικό