ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τις 6 τράπεζες

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της οικογένειας Μυλωνά με τις τράπεζες, που θα οδηγήσουν στις τελικές υπογραφές για τη συμφωνία αναδιάρθρωσης της ALUMIL.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν οι τελικές λεπτομέρειες αναφορικά με τους όρους του term sheet, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει έρθει σε πλήρη συνεννόηση με τις τράπεζες για τα περισσότερα ζητήματα που αφορούν στην επικείμενη συμφωνία εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πηγές είναι προγραμματισμένη νεότερη συνάντηση της ALUMIL με όλες τις δανείστριες τράπεζες την προσεχή Δευτέρα, όπου αναμένεται να τεθούν τα εκκρεμή ζητήματα επί τάπητος. Με βάση τα όσα έχει συμφωνήσει η επιχείρηση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η εταιρεία ALUFOND, η οποία παράγει πρώτες ύλες και στην οποία το μεγαλύτερο ποσοστό κατέχει η οικογένεια Μυλωνά και ένα ποσοστό αυτής κατέχει η ALUMIL, θα περάσει στη μητρική εταιρεία.

Αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ότι η οικογένεια Μυλωνά θα εισφέρει το ποσοστό της στην ALUMIL, το οποίο ανέρχεται στα επίπεδα του 80%, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το EBITDA της εταιρείας και διευκολύνει την ταχύτερη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της επιβαρυμένης μητρικής.

Η ALUFOND πρόκειται να συγχωνευθεί με την ALUMIL κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, με τις μετοχές που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία να ενεχυριάζονται από τις τράπεζες, οι οποίες θα αποκτήσουν ως εγγύηση το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο.

Ο λόγος για τον οποίο θα γίνει ενσωμάτωση της ALUFOND στην ALUMIL και δεν θα λειτουργήσει ως θυγατρική της, είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση θα προκύψουν φορολογικά ζητήματα, τα οποία με βάση το πρώτο σενάριο επιλύονται αυτομάτως.

Θυμίζουμε ότι ήδη οι έξι δανείστριες τράπεζες που κάθονται στο τραπέζι είναι οι: Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Αττικής καθώς και η Παρευξείνια Τράπεζα. Επί του παρόντος οι τράπεζες κατέχουν ως ενέχυρο τις μετοχές που διατηρούν τα αδέρφια Ευαγγελία και Γιώργος Μυλωνάς στην ALUMIL.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρονικός ορίζοντας αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της βιομηχανίας αλουμινίου, αναμένεται να καθοριστεί σε δώδεκα έτη, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται τον προσεχή Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποπληρωμή θα αφορά σε κεφάλαιο, δεδομένου ότι οι τόκοι καταβάλλονται κανονικά από την ALUMIL.

Βούληση των δύο πλευρών -τραπεζών και εταιρείας- είναι να πέσουν οι τελικές υπογραφές πριν από τον Αύγουστο. Προϋπόθεση για την έγκαιρη ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι η συμφωνία μεταξύ και των έξι τραπεζών.

Πηγή: Build

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.