ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

METAL PLUS: Οι μεγάλες προκλήσεις του διεθνούς έργου “AVORIA” στη Γερμανία

Το έργο με τίτλο «AVORIA» που έφερε με επιτυχία εις πέρας η δυναμική εταιρεία κατασκευής κουφωμάτων METAL PLUS, είναι ένα σύνθετο και απαιτητικό project, το οποίο αφορά στην κατασκευή βιομηχανικής μονάδας στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Υλοποιήθηκε το 2017 υπό την αρχιτεκτονική επίβλεψη του μηχανικού Unal Cankaya. Για την αποπεράτωση του η METAL PLUS ανέλαβε την παραγωγή, μεταφορά και εγκατάσταση:

α) υαλοπετασμάτων

β) σταθερών και ανοιγόμενων κουφωμάτων

γ) σταθερών μονόφυλλων

δ) διαχωριστικών γραφείων

ε) κοίλων πορτών.

Γενικές απαιτήσεις έργου

Με δεδομένο ότι το έργο υλοποιήθηκε στο εξωτερικό, υπήρξαν κάποιες ειδικές απαιτήσεις, τις οποίες η METAL PLUS κλήθηκε να καλύψει. Καταρχάς, προέκυψε το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των παραγόμενων προϊόντων από την έδρα της εταιρείας (Νεοχώρι Σερρών) στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Επίσης, για την άρτια τοποθέτηση των συστημάτων χρειάστηκε να αξιοποιηθεί το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, όπερ σημαίνει ότι μεγάλο τμήμα του προσωπικού ταξίδεψε στη Γερμανία και παρέμεινε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της αναληφθείσας από την εταιρεία εργασίας.

Τέλος, η σημαντικότερη ίσως πρόκληση, προέκυψε από το γεγονός ότι έπρεπε να αναδιαμορφωθεί από το μηδέν ο χώρος, με την κατασκευή διαχωριστικών γραφείων από αλουμίνιο και γυαλί, χωρίς να υπάρχει η ευκολία στήριξης σε τοιχοποιία.

Υαλοπετάσματα

Η METAL PLUS βρέθηκε απέναντι σε μια μεγάλη πρόκληση, καθώς χρειάστηκε να σχεδιαστούν, κατασκευαστούν και εξελιχθούν από τη μεριά της ειδικές μεταλλικές βάσεις, καθώς τα υαλοπετάσματα έπρεπε να τοποθετηθούν μακριά από την τοιχοποιία.

Σταθερά & ανοιγόμενα κουφώματα

Κάποιες από τις παραγόμενες κατασκευές αποτελούνταν από μονοκόμματα τζάμια διαστάσεων έως 6 μ., τα οποία απαιτήθηκε να μεταφερθούν με πολύ μεγάλη προσοχή και ασφάλεια -δίνοντας έμφαση στη συσκευασία τους- από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Διαχωριστικά & κοίλες πόρτες

Σε αυτό το στάδιο απαιτήθηκε πολύ καλός σχεδιασμός όσον αφορά στην κατασκευή, καθώς ολόκληρος ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου διαχωρίστηκε με τη χρήση κατασκευών από αλουμίνιο και τζάμι, οι οποίες έπρεπε να εφαρμόζουν μεταξύ τους.

Για την άρτια ολοκλήρωσή του λοιπόν, χρησιμοποιήθηκε το σχεδιαστικό πρόγραμμα AUTOCAD για τη δημιουργία αρχιτεκτονικού σχεδίου, το οποίο περιελάμβανε την απεικόνιση της ακτίνας, ήτοι το «κουρμπάρισμα» των προφίλ του αλουμινίου και της υάλωσης. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιήθηκαν 3D μεντεσέδες με στόχο τόσο την εξασφάλιση σταθερότητας των κατασκευών όσο και την εύκολη προσαρμογή τους.

Αυτόματη πόρτα εισόδου

Η πόρτα εφάρμοσε πλήρως πάνω στο υαλοπέτασμα χωρίς να απαιτηθεί κάποια ιδιαίτερη προσαρμογή κατά την τοποθέτηση αλλά και την κατασκευή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.