ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Κοντά στο 30% η αύξηση του κύκλου εργασιών το 2022

Το 2022, ο Όμιλος και η Εταιρεία πέτυχαν αλματώδη αύξηση σε λειτουργική κερδοφορία, EBITDA και όγκο πωλήσεων, έναντι του 2021.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ALUMIL, κατέγραψε αύξηση 27,7% το 2022 και διαμορφώθηκε στα €402,5 εκατ. έναντι €315,2 εκατ. συγκριτικά με το 2021. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €104,9 εκατ. έναντι €89,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 17,5%.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €34,6 εκατ. έναντι κερδών €28,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 23,4%. Αντίστοιχα, τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε €27,7 εκατ. έναντι κερδών €20,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 36,3%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €56,5 εκατ. έναντι €45,2 εκατ. συγκριτικά με το 2021, αυξημένα κατά 25,0%.

Εταιρεία

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας κατέγραψε αύξηση 28,9% και διαμορφώθηκε στα €258,7 εκατ. έναντι €200,7 εκατ. συγκριτικά με το 2021. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €47 εκατ. έναντι €42,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 11,8%.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €19,6 εκατ. έναντι €16,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 20,5%. Αντίστοιχα, τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε €15,6 εκατ. έναντι €11,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 38,7%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €30,4 εκατ. έναντι €21,5 εκατ. συγκριτικά με το 2021, αυξημένα κατά 41,4%.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Γεώργιος Μυλωνάς

Σχολιάζοντας τα οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Γεώργιος Μυλωνάς, ανέφερε σχετικά: «Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την ALUMIL. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η εταιρεία κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιτυγχάνοντας πρωτοφανή αύξηση σε κέρδη και κύκλο εργασιών, και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που σημαδεύτηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό.

…Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η εταιρεία κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιτυγχάνοντας πρωτοφανή αύξηση σε κέρδη και κύκλο εργασιών… Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ALUMIL

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 2022 δικαιώνουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια και μας επιτρέπουν να επιταχύνουμε τον πράσινο μετασχηματισμό της ALUMIL, με όχημα την κυκλική οικονομία και τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος.

Για τους λόγους αυτούς, παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον, παρά το ρευστό διεθνές περιβάλλον. Τα γερά θεμέλια της ALUMIL, η ισχυρή κερδοφορία και η αφοσίωση των ανθρώπων της, εξασφαλίζουν ότι θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.