ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

METAL PLUS – Δημ. Κωνσταντινίδης: Όλα μπορούν να γίνουν με όραμα, σχέδιο και διαρκή επιμονή!

Το παρακάτω άρθρο το πήραμε από τη πρόσφατη έκδοση του περιοδικού aluminium magazine και αναφέρεται σε έναν αυτοδημιούργητο κατασκευαστή κουφωμάτων, που μέσα σε λίγα χρόνια, με πίστη, αποφασιστικότητα και όραμα για τη δουλειά του και τις ικανότητές του, κατάφερε να επεκταθεί σε ξένες αγορές με σημαντικά έργα και εξειδικευμένες κατασκευές.

Μία τοποθέτηση της διευθύνουσας συμβούλου της ELVIAL Ασημίνας Τζίκα, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στο συνέδριο «Αλουμίνιο & Κατασκευές» για έναν αυτοδημιούργητο και πετυχημένο κατασκευαστή κουφωμάτων, χωρίς να τον κατονομάσει, μας έδωσε το έναυσμα να εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες την περίπτωση αυτή.

Πιο χαρακτηριστικά, η κα Τζίκα ανέφερε σε κάποιο σημείο της ομιλίας της:
«Αυτή η χώρα είναι γεμάτη θησαυρούς. Είναι γεμάτη με ανθρώπους που έχουν αρχές, έχουν αξίες. Έναν τέτοιο «θησαυρό» γνώρισα σε προσωπικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας από εσάς. Ένας σαν και εσάς. Είναι ένας μεσαίου μεγέθους κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου, ηλικίας 35 ετών περίπου και αυτοδημιούργητος. Αυτός ο άνθρωπος, χωρίς να ξέρει ξένη γλώσσα, μόλις κατάλαβε ότι το μέλλον της δουλειάς του είναι η εξωστρέφεια, έκανε δύο βασικά αλλά και απλά πράγματα. Πρώτον ενεργοποίησε κάποιες γνωριμίες που είχε στο εξωτερικό και δεύτερον ξεκίνησε εντατικά να μάθει μια ξένη γλώσσα. Ο κατασκευαστής αυτός σήμερα, με το πάθος του και την επιμονή του, έχει καταφέρει να πάρει σημαντικές δουλειές από το εξωτερικό και είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προς μίμηση…»

Ο κατασκευαστής αυτός, δεν είναι άλλος, παρά ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και η εταιρία του η METAL PLUS από τις Σέρρες, η οποία σήμερα, έχει αυξήσει σημαντικά τη δραστηριότητά της, έχοντας δουλειές κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς και στην Ελλάδα, ενώ τώρα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει και μηχανήματα CNC για την αυτοματοποίηση της παραγωγής της. Επίσης, η εταιρία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση θυγατρικής με έδρα τη Γερμανία, που αποτελεί για αυτήν κομβικό σημείο στο θέμα των εξαγωγών.

Ο Δημ. Κωνσταντινίδης και η σύζυγός του Κένυ, συνθέτουν ένα αρμονικό και δημιουργικό ζευγάρι στη δουλειά και στη ζωή…

Ο Δημ. Κωνσταντινίδης δραστηριοποιείται στον κλάδο του κουφώματος από το 2002. Με συνεχώς αυξανόμενη παραγωγικότητα και ζήλο για τη δουλειά, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια η εταιρία του να έχει εξελιχτεί σε μία από τις πιο σημαντικές κατασκευαστικές εταιρίες του κλάδου, τόσο στη λιανική πώληση, όσο και στη χονδρική πώληση κουφωμάτων σε επαγγελματίες κατασκευαστές.

Ποιο είναι το πιστεύω του Δημ. Κωνσταντινίδη; Ο ίδιος αναφέρει σχετικά:
«Με σταθερά και αποφασιστικά βήματα και γνώμονα μόνο την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη, κατορθώσαμε να αναπτύξουμε την METAL PLUS ενάντια στο κλίμα των καιρών. Η METAL PLUS βασίζει την ανάπτυξή της σε αξίες, όπως η αφοσίωση των στελεχών της σε αυτήν, η συνολική ικανοποίηση του πελάτη, η ποιοτική παραγωγή βασισμένη στην τεχνογνωσία και τη χρήση πιστοποιημένων υλικών. Η εταιρία μας είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001, καθώς τα προϊόντα μας παράγονται με τις αυστηρότερες προδιαγραφές και με σύγχρονο εξοπλισμό…»

Η επιτυχία λοιπόν δεν είναι θέμα μεγέθους, αλλά θέμα ανθρώπου. Ανθρώπου που έχει όραμα, στόχο, σχέδιο και διαρκή επιμονή. Διότι το επιχειρείν είναι ένας μαραθώνιος χωρίς τερματισμό…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.