ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Νέα βράβευση στα HEALTH & SAFETY AWARDS 2021!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε η EUROPA στα HEALTH & SAFETY AWARDS για την πολιτική της την περίοδο της πανδημίας.

Η EUROPA για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται στα HEALTH & SAFETY AWARDS, για τις βέλτιστες πρωτοβουλίες, τη στρατηγική και την πολιτική που ακολούθησε την περίοδο της πανδημίας, με επίκεντρο τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της.

Η συνέπεια, η μεθοδικότητα και η ομαδικότητα είναι στο DNA της εταιρείας και αποτελεί την κινητήριο δύναμη που σε κρίσιμες συνθήκες αποδεικνύει την ετοιμότητά της να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά.

Η υποψηφιότητα της EUROPA με τίτλο “EUROPA: Η προστασία της ζωής και η ασφάλεια των εργαζομένων το πρώτο μας μέλημα” κατατέθηκε στην κατηγορία “COVID-19: Resources for the workplace”.

Το βραβείο παρέλαβαν η Director του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, Δήμητρα Κοντρογιάννη και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας και τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων, Νίκος Φλώρος, τα τμήματα των οποίων «σήκωσαν» το μεγαλύτερο βάρος της υλοποίησης της στρατηγικής σε αυτό το πεδίο.

Με δεδομένη την επαγρύπνηση και την ευθύνη της, απέναντι στους εργαζομένους, η EUROPA κατάφερε να μειώσει στο ελάχιστο τον αντίκτυπο της πανδημίας, παρουσιάζοντας βέλτιστες πρακτικές στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Αρχική προσπάθεια αποτέλεσε η εξάλειψη της αβεβαιότητας που δημιούργησε η πανδημία στους εργαζομένους, μέσω της δημιουργίας κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς και σταθερότητας για όλους!

Από τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στο εργασιακό τους περιβάλλον, μέχρι την καθημερινή ενημέρωση αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας , η EUROPA επιχείρησε να αποτελέσει φάρο σταθερότητας σε μια ταραγμένη και επισφαλή καθημερινότητα λόγω των συνθηκών.

Με αυτό το στόχο συστάθηκε ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης της απαιτούμενης στρατηγικής από συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας. Ο σχεδιασμός πλάνου δράσης από τη Διοίκηση πήρε σάρκα και οστά στην οργανωσιακή αναδιάταξη της εταιρείας. Οι αλλαγές αυτές έγιναν με γνώμονα  την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης και τον καθορισμό κανόνων και πρακτικών λειτουργίας υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, η EUROPA πραγματοποίησε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίθηκαν απαραίτητες, χωρίς να υπολογίσει το κόστος, ώστε να εξασφαλίσει την προστασία των εργαζομένων και των συνεργατών στους χώρους του εργοστασίου. Ο βιομηχανικός χαρακτήρας της εταιρείας αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στη διεύρυνση της απομακρυσμένης εργασίας και συνεπώς μεγάλος αριθμός μέτρων έπρεπε να ληφθούν στους χώρους του εργοστασίου και των γραφείων.

Λόγω της  ανθρωποκεντρικής κουλτούρας που έχει χαράξει η Αντιπρόεδρος &  Διευθύνουσα Σύμβουλος της EUROPA,  Ανούς Τζιρακιάν, έγινε σημαντική επένδυση στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από ψυχολογική ασφάλεια, στο οποίο οι εργαζόμενοι αισθάνονται ελεύθεροι να εκφραστούν. Με τον τρόπο αυτό προωθήθηκε ένα κλίμα ομοψυχίας και ενότητας σε περιόδους κρίσης,  προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να παραμένουν αφοσιωμένοι στον κοινό τους στόχο.

Για την EUROPA το συναίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι άνθρωποί της αντανακλάται στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών!

Μένουμε Ασφαλείς, σημαίνει Μένουμε EUROPA!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.