ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

EXALCO: Ποιοτικές αρχιτεκτονικές λύσεις για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιών αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο πρωτίστως για την πολιτιστική αλλά και την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων.

Το μουσείο αναγέρθηκε στον ελεύθερο χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη στην ιστορική περιοχή Χαλέπα, σε οικόπεδο με θέα τη θάλασσα και σε σχετικά μικρή απόσταση από το παλιό λιμάνι των Χανίων.

Βασισμένο στη μελέτη του φημισμένου αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη και με συνολικό εμβαδόν 5.656 τ.μ., το νέο αρχαιολογικό μουσείο είναι ένας πόλος που ενώνει τα ευρήματα που παρελθόντος με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Η βασική ιδέα του αρχιτέκτονα ολοκληρώνεται μέσα από τη σύνθεση 2 διακριτών γραμμικών μονολιθικών όγκων που αναδύονται μέσα από τη γη.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εξασφάλισε τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν τη δημιουργία εναλλακτικών δραστηριοτήτων και εκθέσεων στο νέο μουσείο, αλλά και εκείνες που του εξασφαλίζουν το διαδραστικό χαρακτήρα του. Το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα διαχρονικό κτίριο!

Η συνολική αρχιτεκτονική πρόταση απέσπασε  πολύ θετικά σχόλια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στη δημιουργία αυτού του βιοκλιματικού κτιρίου συνετέλεσε η EXALCO, ως αποκλειστικός προμηθευτής του έργου.

Τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα συστήματα υαλοπετασμάτων ALBIO 102 και ALBIO 130 για την εντυπωσιακή επένδυση της εξωτερικής όψης του κτιρίου, καθώς και το ανοιγόμενο σύστημα ALBIO 101 για τις εσωτερικές πόρτες και παράθυρα, το ALBIO 106 για πτυσσόμενες πόρτες και το σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.