ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO Kotsikia Project: Ένα εξαιρετικό παράδειγμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης!

Είναι δεδομένο ότι όταν εμείς οι άνθρωποι ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα ομαδικής εργασίας και ανιδιοτελούς προσφοράς είναι το ALUMINCO Kotsikia Project.

Πιστή στη δέσμευση για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, η Βιομηχανία Συστημάτων Αλουμινίου ALUMINCO Α.Ε. στέκεται αρωγός σε δράσεις που αποσκοπούν στο κοινό καλό και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας – με κάθε τρόπο. Υπό το πρίσμα της ανιδιοτελούς προσφοράς, αποκατέστησε ιστορικό κτίριο στην περιοχή Κοτσικιά της Βόρειας Εύβοιας, συμβάλλοντας σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Τον Αύγουστο του 2021, κάηκαν στη Βόρεια Εύβοια 500.000 στρέμματα δάσους. Πυροσβέστες και κάτοικοι έδωσαν μια τιτάνια προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία πέρα από δέντρα πήρε μαζί της σπίτια, ζώα, καλλιέργειες, μελίσσια και άλλαξε συθέμελα τη ζωή και την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

Οι οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες ήταν τεράστιες. Η ALUMINCO αποτελεί μία από τις εταιρείες που συνέβαλαν έμπρακτα στην αποκατάσταση των καταστροφών στη Βόρεια Εύβοια. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “A PLANET TO LOVE”, ήδη λίγες μόλις μέρες μετά το σβήσιμο της φωτιάς, η εταιρεία ανακοίνωσε την εφαρμογή σχεδίου δράσης τριών σημείων, υπέρ:

α) της άμεσης αποκατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου σε καμένα, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, δημοτικά κτίρια στις πληγείσες περιοχές,

β) της συνολικότερης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, με την «υιοθέτηση» άλσους και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση με έμφαση στα παιδιά και τους νέους και

γ)  της ενθάρρυνσης και υποστήριξης ενεργειών εθελοντισμού από εργαζομένους του Ομίλου.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, Α. Καρράς «H Οικογένεια ALUMINCO με αίσθημα ευθύνης και χρέους συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών και των απωλειών αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε δίπλα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στους δήμους και τους συμπολίτες μας που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται σκληρά στην Εύβοια, και σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές συνεργαζόμαστε για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζουμε αυξημένη χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “A PLANET TO LOVE” για περιβαλλοντικές, κοινωνικές και εταιρικές δράσεις, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την «Ατζέντα 2030» των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Ένα χρόνο μετά, τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Με την αρωγή και υποστήριξη της ALUMINCO, έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους οι εταιρικές δεσμεύσεις με το χωριό της Κοτσικιάς να αποτελεί σημείο αναφοράς των δράσεων.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοτσικιά, Λοΐζος Λοίζου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη δωρεά της ALUMINCO και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με την παρέμβαση αυτή αφενός επιτυγχάνεται η αναστήλωση του ιστορικού κτιρίου του χωριού, αφετέρου δίνεται ένα σημαντικό κίνητρο στους νέους να παραμείνουν στο χωριό τους.

Ο Δ/ντής Marketing & Επικοινωνίας της εταιρείας, Σπύρος Γριβέας, ανέφερε χαρακτηριστικά «Το χωριό της Κοτσικιάς είναι το χωριό όλων μας! Η δράση αυτή εντάσσεται στην εμβληματική πρωτοβουλία “A PLANET TO LOVE”, η οποία μεταφέρει τις εταιρικές αξίες της ALUMINCO σ’ ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που εστιάζει στην οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα».

Επιπλέον, κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις δικές τους ευχαριστίες, αναφέροντας ότι με την παρέμβαση αυτή βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες διαμονής και παράλληλα διασφαλίζεται η πολυπόθητη εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου. Παράλληλα τόνισαν, ότι η άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημά τους αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευθύνης της ALUMINCO.

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Δ/ντα Σύμβουλο, Α. Καρρά για τη σημαντική προσφορά στο χωριό της Κοτσικιάς, διατύπωσε με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ενώ πλήθος αιρετών χαιρέτισαν την πρωτοβουλία με επιστολές τους προς τη διοίκηση της εταιρείας.

Η κατασκευή και τοποθέτηση σύγχρονων κουφωμάτων αλουμινίου, που εξασφαλίζουν αύξηση των επιπέδων ασφαλείας, ηχομόνωση, θερμομόνωση και ενεργειακή αναβάθμιση, πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΦΙΝΑ Ο.Ε., διαχρονικό και αξιόπιστο συνεργάτη της ALUMINCO, που δραστηριοποιείται στην κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου και αναλαμβάνει έργα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Οι κατασκευαστικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν με όλα τα μέτρα ασφάλειας και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, δημιουργώντας αίσθημα ικανοποίησης τόσο για την εταιρεία όσο και για τους κατοίκους του χωριού.

Δείτε το σχετικό βίντεο!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.