ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Ilicon: Πυράντοχες κατασκευές με γυαλί με το σύστημα Pyrosteel

Το σύστημα Pyrosteel της ilicon, κατασκευάζεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε έργου και φέρει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις κατασκευής και τοποθέτησης, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Πυράντοχες εφαρμογές συστήματος Pyrosteel από την ilicon, σε κτίριο γραφείων

Το σύστημα Pyrosteel είναι το νέο, ευρωπαϊκά κατοχυρωμένο brand της ilicon για πυράντοχες κατασκευές με γυαλί, αποτελούμενο από χαλύβδινες διατομές, κατάλληλο για μία ευρεία γκάμα εφαρμογών με γυαλί με υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανάμεσα στις επιλογές που προσφέρει το σύστημα Pyrosteel, περιλαμβάνονται λύσεις για πυροπροστασία, καπνοστεγανότητα, θερμομόνωση αλλά και ειδικές αντιδιαρρηκτικές και αντιεκρηκτικές εφαρμογές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εσωτερικά ή στο κέλυφος του κτιρίου σε μια πληθώρα από τυπολογίες (ανοιγόμενα τμήματα, σταθερά τμήματα, υαλοπετάσματα και συνδυασμός αυτών).

Πυράντοχες εφαρμογές συστήματος Pyrosteel από την ilicon, σε κτίριο γραφείων

Το σύστημα Pyrosteel της illicon, κατασκευάζεται στην Ελλάδα από έμπειρους τεχνίτες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε έργου και φέρει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις κατασκευής και τοποθέτησης, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Συγκεκριμένα, για τις πυράντοχες εφαρμογές, όπου το σύστημα πρέπει να είναι πιστοποιημένο συνολικά (γυαλί-προφίλ-εξαρτήματα), το σύστημα Pyrosteel έχει τη δυνατότητα πιστοποιημένων εφαρμογών για όλες τις κατηγορίες πυραντίστασης (Ε/ΕW/EI) και δείκτες πυραντίστασης έως 120’, σύμφωνα με το πρότυπο EN, όπως ορίζει και ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας ΠΔ 41/2018.

Επιπλέον, η illicon πρόσφατα ολοκλήρωσε επιτυχώς -μέσω του κατασκευαστικού της τμήματος της εταιρείας TALOS METALLBAU- τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης από διαπιστευμένο και κοινοποιημένο φορέα σύμφωνα με τα όσα ορίζει το εναρμονισμένο πρότυπο EN 16034: 2014 και ο Κανονισμός Δομικών Προϊόντων (CPR, Regulation No. 305/2011).

Πυράντοχη εφαρμογή συστήματος Pyrosteel από την ilicon, στο κεντρικό αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης

Επομένως, οι πυράντοχες κατασκευές που αφορούν εξωτερικές ανοιγόμενες θύρες και εξωτερικά ανοιγόμενα παράθυρα του συστήματος Pyrosteel, συνοδεύονται από γραπτή Δήλωση Επιδόσεων και φέρουν Σήμανση CE σύμφωνα με το πρότυπο EN 16035:2014, κάτι το οποίο είναι πλέον απαραίτητο όπου υπάρχουν εξωτερικές ανοιγόμενες πυράντοχες κατασκευές, οι οποίες υπάγονται στο αυστηρό Σύστημα Αξιολόγησης και Επαλήθευσης της Σταθερότητας της Επίδοσης (AVCP) 1.

Εκτός από τις ειδικές εφαρμογές με αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας, με το σύστημα Pyrosteel Slim, αποτελούμενο από ιδιαίτερα λεπτές χαλύβδινες διατομές, μπορούμε να πετύχουμε ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα για χώρους όπου ο κομψός σχεδιασμός σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα είναι το απόλυτο ζητούμενο. Συχνή εφαρμογή του Pyrosteel Slim, συναντάται σε ξενοδοχεία, βίλες και μουσεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.