ΚουφώματαΣυντήρηση ΚουφωμάτωνΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συντήρηση ή αντικατάσταση κουφωμάτων;

Πολύς λόγος γίνεται για την αναγκαιότητα της αντικατάστασης κουφωμάτων,μία δραστηριότητα που αυξάνεται συνεχώς, αφού έχουν αυξηθεί ανάλογα και οι απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας και θερμικής άνεσης στο εσωτερικό ενός κτηρίου ή κατοικίας. Παράλληλα όμως με την ανάγκη αντικατάστασης του κουφώματος, δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να παραμεληθεί η συντήρησή του, μία εξίσου σοβαρή παρέμβαση που μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα στη συμπεριφορά, την λειτουργικότητα και την απόδοση (ενεργειακή, θερμομονωτική) του κουφώματος.

Ο κατασκευαστής κουφωμάτων πρέπει να είναι σε θέση να συμβουλεύσει τον πελάτη (χρήστη) αν τα κουφώματα που χρησιμοποιεί χρειάζονται κάποιες επεμβάσεις συντήρησης ή ολική αντικατάσταση. Παράλληλα και ο χρήστης θα πρέπει να γνωρίζει ορισμένα βασικά στοιχεία για έλεγχο των κουφωμάτων του, πριν καλέσει τον τεχνικό και αφού εκτιμήσει κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή όπου αυτά είναι τοποθετημένα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Αναδημοσίευση από το περιοδικό “Αλουμίνιο & σύγχρονες εφαρμογές”

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.