ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Το σύστημα SUPREME S650 PHOS σε ανακαίνιση ρετιρέ του 1990 στο Χαλάνδρι

Μια πολυκατοικία της δεκαετίας του 1990 στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο και η ανάγκη για μια ολική αναμόρφωση των χώρων, συνθέτουν τα κύρια συστατικά του έργου που ολοκλήρωσε ο αρχιτέκτονας Ελευθέριος Αμπατζής και στο οποίο τα συστήματα ALUMIL έδωσαν την ενδεδειγμένη λύση!

Η ανάγκη, η λύση
Τα πάντα εδώ ξεκινούν από το άπλετο αθηναϊκό φως και το στοίχημα ήταν να διαμορφωθούν έτσι οι χώροι ώστε αυτό να διαχέεται ανεμπόδιστο σε όλο το σπίτι. Η βασική τροποποίηση ήταν η δημιουργία εσωτερικής ενότητας του σπιτιού, καθώς η προηγούμενη διάταξη το χώριζε σε πολλά μεμονωμένα δωμάτια που δεν συνδέονταν μεταξύ τους.

Στον τωρινό σχεδιασμό το οίκημα αποκτά την εξωστρέφεια που χρειάζεται και οι χώροι “συνομιλούν” μεταξύ τους (καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο, με τον πάγκο της κουζίνας να δίνει έντονο στίγμα). Έτσι, αρκετοί εσωτερικοί τοίχοι κατεδαφίστηκαν και το φυσικό φως που λούζει την κατοικία λόγω της θέσης της, μπορεί να περνάει ανενόχλητο.

Σε όλη την έκταση της οικίας δεσπόζει το εντυπωσιακό ξύλινο δάπεδο, που είναι σα να αγκαλιάζει και να ζεσταίνει το πάτωμα. Σε αρμονική συνέχεια του ξύλινου δαπέδου συναντάμε έπιπλα – statements, πολλά από τα οποία σχεδιάστηκαν από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα: ο μπρούντζινος πολυέλαιος, η μεγάλη γυάλινη σφαίρα στον χάλκινο θόλο του καθιστικού, καθώς και το κυκλικό τραπέζι – επίσης από χαλκό – μπροστά από το τζάκι, όλα συνδέονται υποστηρίζοντας τη γενική αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Τέλος, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι η απαράμιλλη θέα προς την Πεντέλη και τον Υμηττό. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η αρχιτεκτονική μελέτη αναδεικνύοντας τη βεράντα – μέσα από τα μεγάλα ανοίγματα με τις συρόμενες minimal μπαλκονόπορτες – στην οποία οδηγούν όλα ανεξαιρέτως τα δωμάτια, αλλά και με τη χρήση καθρεπτών που μοιάζει σα να μεταφέρουν το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού μέσω των αντανακλάσεων.

Η κατοικία αυτή στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, αποδεικνύει πως ο σωστός σχεδιασμός και η αφαιρετική διάθεση, μπορούν να απογειώσουν έναν χώρο, κάνοντάς τον πιο λειτουργικό και ταυτόχρονα περισσότερο ελκυστικό στην καθημερινότητα.

Minimal συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα SUPREME S650 PHOS

Το συρόµενο θερµοµονωτικό σύστηµα SUPREME S650 PHOS που επιλέχθηκε για την ανακαίνιση του χώρου, αποτελεί την ιδανική επιλογή για την κάλυψη µεγάλων ανοιγµάτων με την ελαχιστοποίηση του εµφανούς πλαισίου αλουµινίου. Χαρακτηριστικό γνώρισµα του συστήµατος είναι η ενίσχυση του φυσικού φωτισµού μέσω των μεγάλων γυάλινων επιφανειών προσφέροντας υψηλή λειτουργικότητα, επιδόσεις και minimal αρχιτεκτονικό σχεδιασµό.

Πλεονεκτήματα του συστήμαατος:

  • Διαφοροποίηση στην αγορά μέσω διάθεσης κουφωμάτων υψηλών προδιαγραφών, που ακολουθούν τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις
  • Ανάπτυξη πελατολογίου με προϊόντα πολύ υψηλών προδιαγραφών
  • Εξαιρετική ποιότητα με πιστοποιημένες επιδόσεις κουφώματος
  • Πληθώρα εναλλακτικών λύσεων
  • Προδιαγραφές για κατασκευές για ΑΜΕΑ
  • Διαθέσιμες τρεις εναλλακτικές εκδόσεις για επιδαπέδια, ενδοδαπέδια ή τελείως κρυφή τοποθέτηση με την επικάλυψη του οδηγού με το υλικό του δαπέδου (έκδοση SUPREME S650 PHOS Eclipse)
  • Κάλυψη πολύ μεγάλων ανοιγμάτων
  • Ειδικές λύσεις για ξενοδοχειακές μονάδες
  • Μέγιστη ευκολία στη χρήση και υψηλή λειτουργικότητα
  • Αυξημένη στατικότητα και λειτουργικότητα σε ακραία φυσικά φαινόμενα

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.