ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Ξεκινά η εκταμίευση των επιδοτήσεων

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η εκταμίευση των επιδοτήσεων στους δικαιούχους του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη».

Το «χρώμα του χρήματος» θα δουν σύντομα οι πρώτοι δικαιούχοι του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», καθώς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η εκταμίευση των επιδοτήσεων στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση της αίτησης ένταξης και την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών στην πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ, το ποσό που αντιστοιχεί στην επιδότηση δεσμεύεται από τον προϋπολογισμό του προγράμματος. Έτσι, μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, ανοίγει ο δρόμος για την παροχή του μέρους της χρηματοδότησης της επένδυσης που αναλογεί στη στήριξη του προγράμματος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από τον έλεγχο των έως τώρα ολοκληρωμένων αιτήσεων, σχεδόν στο σύνολο των «φακέλων» έχουν ανακύψει προβλήματα – κυρίως λόγω της έλλειψης κάποιων από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας του προγράμματος προχωρούν σε σχετικές ενημερώσεις προς τους δικαιούχους, ώστε εκείνοι να αναρτήσουν τα έγγραφα που απουσιάζουν.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις στο πρόγραμμα αγγίζουν αυτή τη στιγμή τις 10.000, αυξημένες κατά 1.500 και πλέον μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σχεδόν αποκλειστικά αφορούν συστήματα φωτοβολταϊκών με μπαταρίες – γεγονός που «φωτογραφίζει» πως οι ενδιαφερόμενοι είναι νοικοκυριά, καθώς στην περίπτωση των νοικοκυριών η ύπαρξη μονάδας αποθήκευσης (η οποία επιδοτείται κατά 90-100%) αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση της δαπάνης.

Όπως είναι γνωστό, η πλατφόρμα «ενεργοποιήθηκε» στις αρχές Απριλίου, ενώ εκτός από τους οικιακούς καταναλωτές, αιτήσεις σύνδεσης για ανάλογα συστήματα (με ισχύ εγκατάστασης έως 10,8 kW) μπορούν να υποβάλουν και αγρότες. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για αγροτικές εφαρμογές παραμένει σε χαμηλά επίπεδα έως και αυτή τη στιγμή, πιθανότατα γιατί το «ταβάνι» των 10,8 kW στην ισχύ εγκατάστασης θεωρείται μικρό για να καλύψει καταναλώσεις ανάλογων χρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε τεθεί σε λειτουργία το απλοποιημένο σύστημα για την υποβολή αιτήσεων σύνδεσης μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων για αυτοπαραγωγή, είτε προορίζονται για επιδότηση μέσω του συστήματος, είτε όχι.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.