ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Σταθερή η θετική πορεία της μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής

Στα 398 εκατ. ευρώ αναμένεται να κλείσει ο τζίρος του ομίλου το 2023 και στα 37 εκατ. ευρώ τα κέρδη EBITDA.

Συνεχίστηκε και τη χρονιά που κλείνει η θετική και πετυχημένη πορεία της ALUMIL σε όλο το πεδίο των δραστηριότητών της, σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει παρουσία. Και αυτό, παρόλο του ότι η κερδοφορία θα φανεί μειωμένη λόγω της σημαντικής απομείωσης αποθεμάτων που σημειώθηκε από την πτώση της τιμής του αλουμινίου που επηρέασε λογιστικά τα αποτελέσματα από τα αποθέματα της εταιρείας, γύρω στα 140 εκ. ευρώ. «Η πτώση στην τιμή των μετάλλων ήταν σημαντική το 2023, πιστεύεται όμως ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχη επίπτωση το 2024, καθώς αναμένεται οι τιμές των μετάλλων το 2024 να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Μυλωνάς σε συζήτησή του με δημοσιογράφους.

Ο όμιλος της ALUMIL, είναι εξαγωγικός κατά 85% των εσόδων του και για το 2023 αναμένει συνολικά έσοδα 398 εκ. ευρώ και κέρδη 37 εκ. ευρώ. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, σε όλες τις ηπείρους, με 32 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο και 12 εργοστάσια σε 6 χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

Μειωμένη ζήτηση στην Ευρώπη

Όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν φέτος στη διεθνή αγορά, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι η ζήτηση στη Δυτική Ευρώπη είναι μειωμένη κατά 30% στο βιομηχανικό προφίλ και κατά 25% στον κατασκευαστικό τομέα. Ωστόσο, οι πωλήσεις του ομίλου δεν επηρεάζονται γιατί η εταιρεία ενισχύεται από τις αγορές των ΗΠΑ, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας όπου η ζήτηση κινείται αυξητικά.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μυλωνάς, σε περιοχές της Μέσης Ανατολής όπως το Ντουμπάι και η Σαουδική Αραβία υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη λόγω της αναταραχής, από την οποία μπορεί να επωφεληθεί η εταιρεία, καθώς είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε αυτή την αγορά όπου δραστηριοποιείται πάνω από 14 χρόνια.

Ο πρόεδρος του ομίλου ALUMIL, Γιώργος Μυλωνάς

Επίσης, έχει αύξηση πωλήσεων σε συστήματα μεγάλης προστιθέμενης αξίας, καθώς η εταιρεία δίνει έμφαση στην καινοτομία και στα πρωτοποριακά έργα.

Στόχος μας, τόνισε ο κ. Μυλωνάς, είναι η βελτίωση των αποτελεσμάτων και όχι μόνο η αύξηση του τζίρου. Από τα 400 εκ. γρήγορα θα φτάσουμε στα 500 εκ. ευρώ αλλά επεσήμανε ότι έμφαση δίνεται στην εξασφάλιση και κερδοφορίας.

«Το μοντέλο των επενδύσεων που χρειάζεται η βιομηχανία για να είναι ανταγωνιστική είναι εκσυγχρονισμός και ρομποτοποίηση» και αυτό είναι το σχέδιο για την ανάπτυξή μας, τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Πηγή: mononews.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.