ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Εκπαιδευτική ημερίδα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα

Πρωταρχικός σκοπός της ημερίδας ήταν να πληροφορήσει τους μαθητές για τη σημαντικότητα της συνεχούς επιμόρφωσης, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους όσο και αργότερα ως μελλοντικοί εργαζόμενοι.

Στις εγκαταστάσεις της ALUMINCO στα Οινόφυτα Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εκπαιδευτική επίσκεψη από το 1ο ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΗΣ. Οι μαθητές της Β’ και της Γ’ Λυκείου με ειδικότητα Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι στο σύνολο 38 μαθητών μαζί με τη συνοδεία των καθηγητών τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ALUMINCO.

Πρωταρχικός σκοπός της ημερίδας ήταν να πληροφορήσει τους μαθητές για τη σημαντικότητα της συνεχούς επιμόρφωσης, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους όσο και αργότερα ως μελλοντικοί ηλεκτρολόγοι/μηχανολόγοι. Στόχευε επίσης να τους βοηθήσει να αντιληφθούν τις εργασιακές συνθήκες τους επαγγέλματός τους σε μια βιομηχανική εταιρεία, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σε πρακτικό επίπεδο, αποσκοπούσε να εκπαιδεύσει τους μαθητές στη «πράσινη» παραγωγή των συστημάτων αλουμινίου, καθώς το εργοστάσιο των Οινοφυτών αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες ρομποτικές τεχνολογίες, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, εκπρόσωποι της εταιρείας υποδέχτηκαν τους μαθητές και τους βοήθησαν να τακτοποιηθούν, προσφέροντας τους κολατσιό για το καλωσόρισμα. Αφού χωριστήκαν σε τρεις ομάδες, ώστε να μπορούν να περιηγηθούν με άνεση στον χώρο παραγωγής και αφού τήρησαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, είχε έρθει η ώρα της ξενάγησης. Οι μαθητές έζησαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όλη την έκταση της παραγωγικής διαδικασίας, και ιδιαίτερα στα τμήματα ηλεκτρονικού ελέγχου, ρομποτικών αποθηκών και αυτοματισμών.

Αφού ολοκλήρωσαν και οι τρεις ομάδες την περιήγηση, επέστρεψαν στον αρχικό χώρο ενθουσιασμένοι. Είχε φτάσει το δεύτερο μέρος της ημερίδας, όπου οι μαθητές  παρακολούθησαν μια εταιρική παρουσίαση με βίντεο, προϊόντα και μεγάλα έργα της ALUMINCO, όπου έπειτα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να λύσουν τυχόν απορίες που είχαν δημιουργηθεί. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας τόνισαν τη σημασία διαμόρφωσης μιας προσωπικής κουλτούρας συνεχούς εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε θέματα που άπτονται της σύγχρονης βιομηχανικής παραγωγής, ενώ διαβεβαίωσαν τους μαθητές πως η ALUMINCO θα είναι δίπλα τους.

Φτάνοντας σιγά σιγά στο τέλος της εκπαιδευτικής ημερίδας, και αφού οι μαθητές έλαβαν τα αναμνηστικά δώρα τους και όλοι μαζί έβγαλαν την αναμνηστική τους φωτογραφία. Οι εργασίες της ημερίδας έκλεισαν με την ευχή η εν λόγω ημερίδα να σηματοδοτήσει την απαρχή της επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξέλιξης των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος, πέραν από το πρόγραμμα σπουδών τους, συνειδητοποιώντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε ένα πραγματικό βιομηχανικό περιβάλλον τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Η εκπαιδευτική ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων “A planet to love” και στη δέσμευσή της ALUMINCO για ενεργό συμμετοχή, συνεισφέροντας με δράσεις που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.