ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Torre Cartuja: To πιο εμβληματικό κτήριο στη Σεβίλλη με πούδρες Interpon D2525

Αποτελούμενος από 39 ορόφους, ο πύργος Torre Cartuja, γνωστός και ως Torre Sevilla, είναι ένα από τα πιο καινοτόμα κτήρια της Σεβίλλης, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας  στην Ανδαλουσία. Ο δημιουργός του, ο αργεντινός αρχιτέκτονας Cesar Pelli, έχει σχεδιάσει και άλλα κτήρια αναλόγου βεληνεκούς, όπως τους Petronas Towers στην Κουάλα Λουμπούρ και το World Financial Centre στη Νέα Υόρκη. Με τον Torre Cartuja η Σεβίλλη αναδείχθηκε σε μία από τις πόλεις αναφοράς σε επίπεδο πρωτοποριακών και μοντέρνων οικοδομημάτων παγκοσμίως.

Το κτήριο δεσπόζει σε έκταση 41.331 τ.μ. και περιλαμβάνει χώρους γραφείων, αναψυχής και παροχής υπηρεσιών, καθώς και χώρους τέχνης. Στο κέντρο της έκτασης έχει ανεγερθεί πύργος ύψους 185,5 μ. ανάμεσα σε δύο επιβλητικές εξέδρες, που περιβάλλουν το κέντρο τεχνών Caixa Forum.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν φινιρίσματα της καλύτερης δυνατής ποιότητας και αντοχής, καθώς και συστήματα ανελκυστήρων, εξαερισμού και φωτισμού στην αιχμή της τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στη χρήση ενέργειας. Μέσω κατάλληλου σχεδιασμού, μεγάλο ποσοστό του φυσικού φωτός εισέρχεται στο κτήριο, ενώ η θερμοκρασία ρυθμίζεται ανεξάρτητα σε κάθε δομική μονάδα.

Για την προστασία και τη βαφή των προφίλ αλουμινίου στις προσόψεις αναπτύχθηκε υπερανθεκτική πούδρα Interpon D2525 σε ειδικό εφέ καφέ sable.  O Torre Cartuja σχεδιάστηκε με βάση τα πρότυπα της αειφόρου αρχιτεκτονικής. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η τεχνολογία Interpon D2525 αποτέλεσε την ιδανική επιλογή για τα χρώματά του.  Έτσι, το έργο κέρδισε την πιστοποίηση LEED Platinum, την υψηλότερη κατάταξη αειφόρου κατασκευής από το Green Buildings Council.

www.interpon.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.