ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής ΠΟΒΑΣ – FPC για τους κατασκευαστές κουφωμάτων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) παρέχει υποστήριξη για την εγκατάσταση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής (FPC). Το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής ΠΟΒΑΣ – FPC απευθύνεται στους κατασκευαστές κουφωμάτων (πορτών & παραθύρων) με στόχο την εκπλήρωση των νομοθετικών απαιτήσεων για τη Σήμανση CE.

Το ΠΟΒΑΣ FPC είναι ένα απλό και ευέλικτο Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής, προσαρμοσμένο στις ελάχιστες ανάγκες του σύγχρονου κατασκευαστή κουφωμάτων. Η εφαρμογή ενός πλήρους και ορθά δομημένου Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής (ΠΟΒΑΣ – FPC) είναι απαραίτητη λόγω:

  1. Της εφαρμογής του Κανονισμού Δομικών Προϊόντων (305/2011), όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
  2. Της εφαρμογής των Εθνικών Τεχνικών Προδιαγραφών για τις πόρτες και τα παράθυρα.
  3. Των ελέγχων εφαρμογής της σήμανσης CE από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Γ.Γ.Β.) του Υπουργείου Ανάπτυξης.
  4. Της εφαρμογής του KEνAK & των ΤΟΤΕΕ και των σχετικών τους απαιτήσεων στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΚΟ ΙΙ, Εξοικονομώ Αυτονομώ).

Οι απαιτήσεις του ΠΟΒΑΣ-FPC είναι κατ’ ελάχιστον όσες αναφέρονται στο πρότυπο ΕΝ 14351-1 και στον κανονισμό 305/2011, έτσι ώστε οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις να καλύπτονται πλήρως. Το ΠΟΒΑΣ – FPC προσαρμόζεται και επικαιροποιείται, έτσι ώστε να καλύπτει τόσο τις νομοθετικές και κανονιστικές αλλαγές (π.χ. πρότυπο ΕΝ 14351-1, νέος ΚΕνΑΚ, ΕΤΕΠ  κ.α.), όσο και τις πραγματικές ανάγκες του κατασκευαστή (απαιτήσεις προγραμμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας).

Η εγκατάσταση του Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής σε κάθε εταιρεία υλοποιείται σε δύο στάδια. Αρχικά ο κατασκευαστής λαμβάνει την απαραίτητη εκπαίδευση και το αντίστοιχο υλικό, μέσω σεμιναρίων 5ωρης διάρκειας με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα, έτσι ώστε να γίνεται πραγματική εκπαίδευση και να αποφευχθούν σφάλματα του παρελθόντος.

Στην συνέχεια ο κατασκευαστής καλείται να εφαρμόσει στην εταιρεία του τις απαιτήσεις του ΠΟΒΑΣ FPC. Όταν ο κατασκευαστής είναι έτοιμος, ακολουθεί έλεγχος από ειδικό συνεργάτη της ΠΟΒΑΣ, για να διαπιστωθεί η εγκατάσταση και εφαρμογή του FPC. Εφόσον ο κατασκευαστής πληροί τις προϋποθέσεις, τότε του απονέμεται πιστοποιητικό διάρκειας 2 ετών. Μετά την πάροδο των 2 ετών το πιστοποιητικό ανανεώνεται έπειτα από σχετικό έλεγχο.

Οφέλη από την εφαρμογή και πιστοποίηση με το ΠΟΒΑΣ – FPC:

  1. Τεκμηρίωση εφαρμογής Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής κατά τους ελέγχους από δημόσιες υπηρεσίες (Γ.Γ.Β.)
  2. Τεκμηρίωση εφαρμογής Συστήματος Ελέγχου Παραγωγής για τη συμμετοχή σε δημόσια έργα
  3. Εργαλείο Marketing
  4. Συνεχής προβολή μέσω των δράσεων και της ιστοσελίδας της ΠΟΒΑΣ
  5. Η εφαρμογή του είναι απλή και φιλική προς τον κατασκευαστή
  6. Δυνατότητα τήρησης αρχείων σε ηλεκτρονική μορφή (σε συνεργασία με την εταιρεία ΘΕΜΕΛΙΟ SOFTWARE) για τη μείωση της γραφειοκρατίας
  7. Απονομή πιστοποιητικού έπειτα από έλεγχο
  8. Συνεχής ενημέρωση και επικαιροποίηση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία της ΠΟΒΑΣ στο τηλέφωνο 210.6453740 (καθημερινά 09.00 έως 16.00) ή στο e-mail: povaspovas@gmail.com.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.