ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κλάδος αλουμινίου: Σημαντική αύξηση των εξαγωγών το 2018!

Σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της εσωτερικής αγοράς δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των μεταποιητικών βιομηχανιών αλουμινίου της χρονιάς που πέρασε, τα οποία κατόρθωσε και συνέλεξε το κλαδικό περιοδικό “Aluminium Magazine”. Οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, με την αντικατάσταση των κουφωμάτων να είναι σε πρώτη ζήτηση και η έναρξη του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, αναμένοντας και άλλο πρόγραμμα για την συνέχεια, έχουν ανεβάσει τις προσδοκίες για μία θετική πορεία της αγοράς.

Υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις προφίλ αλουμινίου στην εσωτερική αγορά, αυξήθηκαν το 2018 κατά 15-20%, ενώ για την τρέχουσα χρήση οι εταιρίες διέλασης αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους και τους σχεδιασμούς τους, αναμένοντας μία ακόμη καλύτερη περίοδο.

Η δυναμική των εταιριών του κλάδου εμφανίστηκε εντονότερη στον τομέα των εξαγωγών, όπου κατευθύνονται πλέον τα 2/3 της παραγωγής της διέλασης και πάνω από το 90% της παραγωγής των προϊόντων έλασης.

Πηγή: Aluminium Magazine

Τα προϊόντα της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας αλουμινίου, με αξιώσεις και υψηλές διακρίσεις, καλύπτουν βασικές ανάγκες της διεθνούς αγοράς και μάλιστα με επώνυμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί, ότι το «ελληνικό αλουμίνιο» έχει καταφέρει να είναι σήμερα συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα, τη διαχρονικότητα και την τεχνογνωσία…

Πηγή: Aluminium Magazine

Το πλήρες άρθρο για τις επιδόσεις της ελληνικής βιομηχανίας θα το βρείτε στο τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019 του “Aluminium Magazine”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.