ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

“Isla Brown Corinthia Resort & Spa”: Ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο πολυτέλειας με υπογραφή ALUMINCO!

Τα κορυφαία συστήματα ALUMINCO, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων και της ασυναγώνιστης ποιότητάς τους, ταίριαξαν απόλυτα στον μοντέρνο και εξελιγμένο σχεδιασμό του πολυτελούς θέρετρου.

Μοναδικά πολυτελές και με θέα στον Σαρωνικό, το “Isla Brown Corinthia”, το πρωτο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει τις πιο συναρπαστικές διακοπές. Το “Isla Brown Corinthia”, αποτελείται από 166 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, με κοινόχρηστους χώρους που περιλαμβάνουν lobby, εσωτερικό bar με θέα προς την θάλασσα, all day εστιατόριο, spa και γυμναστήριο, καθώς και μια εντυπωσιακή πισίνα infinity, με μπαρ και lounge καθιστικούς χώρους, που προσφέρουν πανοραμική θέα στον Κορινθιακό.

Περιλαμβάνει επίσης παιδικό πάρκο και υποδομές για θαλάσσια σπορ, αποτελώντας ένα καταφύγιο φιλοξενίας υψηλής αισθητικής μόλις 40΄από την Αθήνα και 50΄από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Επιπλέον, το “Isla Brown Corinthia” αποτελεί και έναν προνομιακό προορισμό για συνέδρια, με χώρο 550 τ.μ. που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε είδους επιχειρηματική και κοινωνική εκδήλωση.

Βραβεία

Το χρυσό βραβείο, International Design Award (IDA) 2022, από τις πιο σημαντικές διακρίσεις παγκοσμίως στον χώρο της αρχιτεκτονικής, του Interior Design, Product, Graphic και Fashion Design απονεμήθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Εlastic Architects και το ξενοδοχείο “Ιsla Brown Corinthia” του ομίλου Βrown Hotels, στην κατηγορία Architecture/Hotels & Resorts Design.

Η πρόκληση

Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική γραμμή του “Isla Brown Corinthia” βρίσκεται και στα δωμάτια και τις σουίτες, τα οποία έχουν ντυθεί με τα καλύτερα υλικά, δημιουργώντας μια αίσθηση οργανικής πολυτέλειας. Φυσικά, η θέα του Σαρωνικού, είναι απλά μαγική. Το αρχιτεκτονικό γραφείο των Elastic Architects υπογράφει το ξενοδοχείο.

Μόλις μια ώρα μακριά από την πρωτεύουσα, η περιοχή είναι μια από τις πιο αγαπημένες αποδράσεις για τους Αθηναίους. Ακριβώς απέναντι από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, οι Άγιοι Θεόδωροι είναι ο τέλειος προορισμός για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη θέα σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Με άνετη πρόσβαση, ιδιαίτερο τοπίο και φανταστική θέα, δεν είναι τυχαίο που η περιοχή έχει το παρατσούκλι «το μπαλκόνι του Σαρωνικού».

Ο συνολικός επανασχεδιασμός του εμβληματικού ξενοδοχείου «Χανικιάν», της δεκαετίας του ‘70, ενσωματώνει στοιχεία του μύθου και της τοπογραφίας του βόρειου Κορινθιακού, δημιουργώντας μία νέα ταυτότητα. Το παλαιό, ορθογώνιο, ογκώδες και επαναληπτικό μοντερνιστικό κτίριο, αποκτά οργανικό σχήμα, με έμπνευση από τους γεωλογικούς σχηματισμούς, κάτω από το φως του ήλιου.

Η ιδέα για το νέο ξενοδοχείο 166 δωματίων, στηρίζεται στις αισθήσεις των υλικών του τοπίου των Αγίων Θεοδώρων, στο βόρειο άκρο του ελληνικού ηφαιστειακού τόξου. Η τοποθεσία βρίσκεται δίπλα στο ανενεργό ηφαίστειο «Σουσάκι», μυθολογική κατοικία του γίγαντα Τυφωέα, που με το άνοιγμα των χεριών του γεφύρωνε ανατολή και δύση.

Ξεκινώντας από αυτή την προσωποποίηση της ηφαιστειακής έκρηξης, ο σχεδιασμός ανοίγει απεριόριστες θέες και μιμείται τη ρευστότητα της λάβας. Οι ορθογωνικοί όγκοι του κτιρίου μετατρέπονται σε «βότσαλα», σαν να τα έχει στοιβάξει ο ίδιος ο γίγαντας πάνω στην παραλία.

…Όλες οι προκλήσεις του έργου αντιμετωπίστηκαν εξαιρετικά από την ALUMINCO, χάρη στα υψηλών προδιαγραφών συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν…

Το ξενοδοχείο παρέχει τρεις τυπολογίες δωματίων, με πολυτελή δωμάτια και σουίτες που διαθέτουν ιδιωτική τραπεζαρία, δύο λουτρά και μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης στον χώρο του υπνοδωματίου. Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν lobby, εσωτερικό bar με θέα προς τη θάλασσα με μπρούτζινο γλυπτικό πάγκο κάτω από μία κυματιστή οροφή, all-day εστιατόριο, spa και γυμναστήριο, καθώς και μία εντυπωσιακή πισίνα infinity στο δώμα με μπαρ και lounge καθιστικούς χώρους, προσφέροντας πανοραμική θέα προς τον Κορινθιακό.

Οι διαδοχικές καμπύλες επιφάνειες δημιουργούν μία νέα οπτική ταυτότητα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, φινιρίσματα, φωτισμούς και διακοσμητικά στοιχεία. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει ηφαιστειακούς τόνους τερακότας και κεχριμπαριού, μπρονζέ καθρέφτες, χρυσό και χρωματιστό γυαλί.

Ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα στους κοινόχρηστους χώρους προσφέρουν λειτουργικότητα και υποστηρίζουν τη σύγχρονη αισθητική, με έμπνευση από χαρακτηριστικά στοιχεία της φύσης.

Το αποτέλεσμα

Το “Isla Brown Corinthia”, εγκαινιάζει ένα νέο είδος πολυτέλειας και φυσικά η υπογραφή ποιότητας της ALUMINCO δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό!  Τα κορυφαία συστήματα ALUMINCO, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων και της ασυναγώνιστης ποιότητάς τους, ταίριαξαν απόλυτα στον μοντέρνο και εξελιγμένο σχεδιασμό του θέρετρου.

Οι χώροι του resort ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τη φιλοσοφία σχεδιασμού των προηγμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων ALUMINCO, επιτρέποντας το μέγιστο φυσικό φως και παρέχοντας τη βέλτιστη πανοραμική θέα στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, προσφέροντας ταυτόχρονα μια πλούσια, σύγχρονη εμπειρία φιλοξενουμένων, η οποία επιτυγχάνει μια φυσική ισορροπία μεταξύ στεριάς και θάλασσας.

Τα υψηλών προδιαγραφών ανασυρόμενα συστήματα SL 2450 και SL 2700 κέρδισαν επάξια τη θέση τους λόγω του ότι συνδυάζουν υψηλή θερμομόνωση, εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και μεγάλου μεγέθους ανοίγματα. Τα ολοκληρωμένα καινοτόμα συστήματα ALUMINCO επιτρέπουν σημαντική αύξηση των ακουστικών επιδόσεων σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τύπους.

Το σύστημα υαλοπετάσματος EW 50 που χρησιμοποιήθηκε φέρει υψηλή ηχομονωτική απόδοση, καθώς και τη δυνατότητα για μέγιστο φυσικό φωτισμό στον εσωτερικό χώρο, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον στους χρήστες του κτιρίου. Οι εργονομικές ιδιότητές του χαρακτηρίζουν τη μοναδικότητα και ευελιξία του, ενώ προσφέρει εξαιρετική αισθητική και λειτουργικότητα. Το EW50 περιλαμβάνει πληθώρα κατασκευαστικών λύσεων και συνεργάζεται απόλυτα με όλα τα συστήματα σκίασης.

Το W450 είναι ένα ολοκληρωμένο ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα, που κέρδισε επάξια τη θέση του στο έργο, λόγω των υψηλών προδιαγραφών του, οι οποίες ικανοποιούν τις σύγχρονες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης, ηχομείωσης, αισθητικής και ασφάλειας.

Η αρχιτεκτονική ομάδα του θέρετρου αναγνώρισε και τη σειρά Crystalline της ALUMINCO ως την ιδανική λύση για τα γυάλινα κάγκελα του ξενοδοχείου. Της επέτρεψε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, που ταιριάζει απόλυτα με την αρχιτεκτονική του resort. Η σειρά γυάλινων κάγκελων Crystalline ξεχωρίζει για τον μοναδικό σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια, προσφέροντας καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες πραγματικές ανάγκες.

Όλες οι προκλήσεις του έργου αντιμετωπίστηκαν εξαιρετικά από την ALUMINCO, χάρη στα υψηλών προδιαγραφών συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν μία αναβαθμισμένη εμπειρία ξεκούρασης στο μοναδικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε με την υπογραφή της ALUMINCO!

Πληροφορίες έργου

“Isla Brown Corinthia Resort & Spa”, a member of Brown Hotels

Περιοχή: Άγιοι Θεόδωροι, Κόρινθος
Χώρα: Ελλάδα
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Elastic Architects
Συστήματα ALUMINCO: SL2700, W450, EW50, CRYSTALLINE SLIM LINE TOP MOUNT

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.