ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ελληνικά συστήματα κουφωμάτων στην κορυφή των επιδόσεων του Passive House Institute!

Ο ιδιαίτερα αυξημένος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου διέλασης που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου και συγκεκριμένα θερμομονωτικών συστημάτων για κουφώματα, έχει οδηγήσει τα ελληνικά συστήματα στην κορυφή της ενεργειακής πυραμίδας.

Ο αγώνας δρόμου μεταξύ των ελληνικών διελάσεων για το ποια εταιρεία θα επιτύχει τη βέλτιστη θερμομόνωση σε ένα κούφωμα αλουμινίου, έχει ως αποτέλεσμα τα 4 πρώτα συστήματα της σχετικής λίστας του καταξιωμένου Passive House Institute (Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου) να είναι ελληνικά.

Αυτή η σημαντική, πολλαπλή πρωτιά δείχνει περίτρανα την υψηλή τεχνογνωσία των ελληνικών διελάσεων, οι οποίες όχι μόνο ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις τις αντίστοιχες ξένες αλλά τις ξεπερνούν σε επιδόσεις.

Ο κλάδος αλουμινίου συνεχίζει να είναι μπροστάρης και να αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι απολύτως εφικτό να παράγονται στην Ελλάδα από ελληνικά χέρια προϊόντα διεθνούς ακτινοβολίας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα ξένα.

Ο όρος “Success Story” έχει πολυφορεθεί στην Ελλάδα και ενδεχομένως πλέον να αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου όμως είναι ένα πραγματικό “Success Story” που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση από κανέναν, όπως περίτρανα αποδεικνύει ο πίνακας κατάταξης (με βάση το Uw) του PHI που ακολουθεί.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τον πίνακα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Παθητικά Κτίρια μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Παρακάτω, ας δούμε συνοπτικά τα 4 πρώτα συστήματα του πίνακα:

  1. EUROPA EOS90 PH.SI Hybrid

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο καινοτόμο ανοιγόμενο σύστημα της EUROPA. Το σύστημα βελτιστοποιεί τις κλιματικές συνθήκες, συνδυάζοντας τους μέγιστους συντελεστές θερμομόνωσης με τη μοντέρνα σχεδίαση. Είναι ιδανική επιλογή για τον εκσυγχρονισμό των παραθύρων, με πιστοποίηση παθητικής κατοικίας.

Το πρωτοποριακό σύστημα αλουμινίου EOS90 Hybrid της EUROPA με την έκδοση EOS90 PH.SI Hybrid επιτυγχάνει τον βέλτιστο συνδυασμό παγκοσμίως έναντι όλων των συστημάτων της κατηγορίας του, με πλάτος πλαισίου 180 χιλ. και συντελεστή θερμομόνωσης Uw = 0,68 W/m2K.

Η αυξημένη ηχομείωση επιτυγχάνεται με τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά από αφρώδες EPDM και τη δυνατότητα χρήσης υαλοπίνακα έως 80 χιλ., το οποίο σημαίνει πως είναι ιδανικό για χρήση σε αστικές περιοχές.

Uw = 0,68 W/m2K
  1. ALUMIL S91 Hi

Το σύστημα SUPREME S91 αποτελεί την πρόταση της ALUMIL για στιβαρές λύσεις ανοιγόμενων θερμομονωτικών συστημάτων μοντέρνας γραμμής και είναι ειδικά σχεδιασμένο για την υλοποίηση κατασκευών παθητικών κτιρίων. Το σύστημα χαρακτηρίζεται από τις εντυπωσιακές του επιδόσεις σε θερμομόνωση, υδατοστεγάνωση, ηχομείωση, καθώς και από το υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Ανταποκρίνεται άριστα στις υψηλές προδιαγραφές κατασκευών των προηγμένων αγορών.

  • Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στην εξαιρετική ενεργειακή απόδοση επιπέδου Passive House.
  • Μοντέρνα Εμφάνιση.
  • Εξαιρετικό επίπεδο Ασφάλειας.
  • Εξαιρετικό επίπεδο Ηχομόνωσης.
  • Ευκολία στη χρήση και υψηλή λειτουργικότητα.
  • Εξαιρετική ποιότητα με πιστοποιημένες επιδόσεις κουφώματος.
  • Αυξημένη στατικότητα και λειτουργικότητα σε ακραία φυσικά φαινόμενα
Uw = 0,71 m2K
  1. EXALCO ALBIO 131 Passive

Το ALBIO 131 Passive είναι μία ακόμη καινοτομία από την EXALCO! Αποτελεί κορυφαία επιλογή για κτίρια που θέλουν να επιτύχουν ενεργειακή απόδοση μεγαλύτερη ή ίση με Α (Παθητικά κτίρια). Πρόκειται για ένα ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα προηγμένης τεχνολογίας από την PREMIUM σειρά συστημάτων της EXALCO, που φέρει ειδικό σχεδιασμό και πληροί τις απαιτητικές προδιαγραφές για χρήση σε Παθητικά Κτίρια της κλιματικής ζώνης της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης (Cool Temperature).

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του σε minimal ίσιες γραμμές και οι αμέτρητες τυπολογίες του προσφέρουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και ξεχωριστή αισθητική σε κάθε κτίριο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Πολυθάλαμα πολυαμίδια.
  • Πολυθάλαμα λάστιχα διπλής διέλασης για καλύτερη στεγάνωση και μόνωση.
  • Μονωτικά υψηλών επιδόσεων στους θαλάμους των προφίλ.
  • Ειδικός σχεδιασμός για στερέωση του κουφώματος σε προφίλ αλουμινίου και όχι πολυαμιδίου.
  • Μεγάλος θάλαμος συγκέντρωσης νερού που προσπαθεί να εισχωρήσει στο κούφωμα.
  • Διαθέσιμα πάχη υαλοπίνακα από 52 – 93 χιλ.
Uw = 0,75 m2K
  1. EUROPA EOS90 PH Hybrid

Το πρωτοποριακό σύστημα αλουμινίου με την έκδοση EOS90 PH Hybrid της EUROPA, αποτελεί μέχρι σήμερα το βέλτιστο συνδυασμό παγκοσμίως με πλάτος πλαισίου 150 χιλ. και συντελεστή θερμομόνωσης Uw=0,75 W/m2K.

Βασικά Χαρακτηριστικά

  • Μοντέρνα αισθητική.
  • Αυξημένη ασφάλεια με Μηχανισμό Περιμετρικού Κλειδώματος.
  • Σχεδόν απόλυτο επίπεδο θερμομόνωσης και ηχομόνωσης με:
  • την χρήση πολυαμιδίων 54 χιλ.
  • τη δυνατότητα χρήσης διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα πάχους έως 80 χιλ.
  • μονωτικά υλικά στο εσωτερικό των προφίλ.
  • πρόσθετη μόνωση περιμετρικά των υαλοπινάκων.
  • ελαστικά συνδιέλασης, πλήρως ανακυκλώσιμα (EPDM-Expanded EPDM).
  • Ιδανική επιλογή για τα παθητικά κτήρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.
Uw = 0,75 m2K

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.