ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Μεγάλος Χορηγός στην ημερίδα «Ποιοτικά έργα στη Θεσσαλονίκη»

Ως Μεγάλος Χορηγός και με την παρουσία του Δ/ντα Συμβούλου, Αργύρη Καρρά, υποστήριξε η ALUMINCO την εκδήλωση του περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ, με τίτλο «Ποιοτικά Έργα στη Θεσσαλονίκη»  στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της ALUMINCO, Αργύρης Καρράς (δεξιά) με τον Λουκά Μπομπότη του αρχιτεκτονικού γραφείου Bobotis + Bobotis Architects

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων, με ιδιαίτερη σημασία για τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Οι δημιουργοί -αρχιτέκτονες, μηχανικοί και υπεύθυνοι των εταιρειών που ανέλαβαν την υλοποίησή τους- ανέδειξαν τα σημαντικότερα τεχνικά στοιχεία των έργων τους. Η εκδήλωση οργανώθηκε σε 3 ενότητες ομιλιών, κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν τα εξής έργα:

  1. Επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία», από την τεχνική εταιρεία INTΡAKAT.
  2. Αποκατάσταση και επανάχρηση του Μεγάρου Λόγγου, από την τεχνική εταιρεία REDEX Α.Ε. και την εταιρεία διαχείρισης έργου FOCAL.
  3. Αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης, από την τεχνική εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Το 1ο έργο που αφορά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στον τομέα των αερομεταφορών, με την αύξηση αεροπορικών δρομολογίων και επισκεψιμότητας της πόλης, όπως και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο Φάνης Μπομπότης του αρχιτεκτονικού γραφείου Bobotis + Bobotis Architects κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Οι αρχιτέκτονες Φάνης και Λουκάς Μπομπότης ανέλυσαν την αρχιτεκτονική μελέτη, κύριο στόχο της οποίας αποτέλεσε η δημιουργία ενός συγκροτήματος με ισχυρή ταυτότητα, με βασικά σημεία αναφοράς τα διαγώνια υαλοπετάσματα της όψης από την ALUMINCO και τις πρισματικές μορφές των εξόδων επιβίβασης και των πεζογεφυρών.

Το stand της ALUMINCO στον χώρο της εκδήλωσης

To ειδικό σύστημα προσόψεων SKG120 που σχεδίασε η ALUMINCO, ήταν το μοναδικό σύστημα πρόσοψης που “ξεκλείδωσε” με απόλυτη επιτυχία τις αρχιτεκτονικές φιλοδοξίες του γραφείου Bobotis + Bobotis Architects, ενώ ανταποκρίνεται στα σύγχρονα λειτουργικά στάνταρντ σχεδιασμού αεροδρομίων αλλά και στις απαιτητικές τεχνικές προδιαγραφές που έθεσαν εξ αρχής FraportGreece και Intrakat.

Στιγμιότυπο από το πάνελ των ομιλητών

Ο δ/ντής έργων της κατασκευαστικής εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Παναγιώτης Κορακίτης, τόνισε την υψηλή ποιότητα του νέου τέρμιναλ αλλά και τις τεχνικές απαιτήσεις του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν ο υφυπουργός εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων Πάρης Μπίλλιας και ο ιδρυτής του περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ Πέτρος Παπαϊωάννου.

Η χορηγία της ALUMINCO στην ημερίδα εντάσσεται στους ευρύτερους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας για προβολή και προώθηση έργων υψίστης σημασίας και συμβολισμού που σηματοδοτούν την αυγή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.