ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Επενδύει στην ανακύκλωση και πρωτοπορεί με «πράσινο» αλουμίνιο!

Στην ALUMIL, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς μια επιμέρους ενότητα του ετήσιου προγραμματισμού της, αλλά αντίθετα βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της για την επόμενη δεκαετία.

Πάνω από 30 χρόνια η ALUMIL καινοτομεί με προϊόντα που ξεχωρίζουν στην παγκόσμια αγορά. Τα κορυφαίας ποιότητας αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου που παράγει είναι αποτέλεσμα όχι μόνο τεχνολογικής υπεροχής, αλλά και του κυκλικού μοντέλου παραγωγής της, που λειτουργεί σε συνάρτηση με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του αειφόρου επιχειρηματικού σχεδιασμού που ακολουθεί.

Στo πλαίσιo την ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας με παραγωγικές διαδικασίες που συνεισφέρουν σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, προχώρησε σε επένδυση 2,8 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

Ο διαχωρισμός του σκραπ γίνεται πλέον μηχανικά, μαγνητικά και με τη χρήση ακτινών Χ. Η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις τριών μηνών, δίνει τη δυνατότητα να αυξήσει η εταιρεία σε βάθος 3ετίας κατά 40% το «πράσινο» αλουμίνιο το οποίο παράγει, με σκοπό να αποτελέσει το 70% της συνολικής πρώτης ύλης που εισέρχεται στην παραγωγή.

Το μεγαλύτερο διακύβευμα για την ALUMIL είναι να δρα και να αναπτύσσεται μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής ευημερίας. Η προστασία της φύσης αποτελεί προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό και στην ALUMIL, με ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον, θα γίνεται ό,τι είναι δυνατό για ένα «πράσινο» μέλλον, με καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.