ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

WBMS: Αύξηση της ζήτησης αλουμινίου 3,5% το διάστημα Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017

 

Σύμφωνα με το WBMS, η αγορά πρωτόχυτου αλουμινίου το διάστημα Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017 κατέγραψε έλλειμμα που άγγιξε τους 1,434 εκατ. τόνους.

Η ζήτηση πρωτόχυτου αλουμινίου το ίδιο διάστημα εμφανίζεται στους 50,22 εκατ. τόνους, αυξημένη κατά 1,703 εκατ. τόνους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η παραγωγή το διάστημα Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017 αυξήθηκε κατά 947 χιλ. τόνους σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα συνολικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 30 χιλ. τόνους τον Οκτώβριο και στο τέλος του μήνα ήταν στα επίπεδα των 2,249 εκατ. τόνων που αντιστοιχεί σε κατανάλωση 14 ημερών.

Στα τέσσερα χρηματιστήρια μετάλλων σε Λονδίνο, Σαγκάη, ΗΠΑ και Τόκυο  τα αποθέματα στο τέλος του Οκτωβρίου άγγιξαν τους 1,848 εκατ. τόνους, μειωμένα κατά 477 χιλ. τόνους σε σύγκριση με το ύψος των αποθεμάτων τον Δεκέμβριο του 2016.

Συνολικά, η παγκόσμια παραγωγή το διάστημα Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017 αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό 10μηνο. Η κινεζική παραγωγή άγγιξε τους 27,32 εκατ. τόνους που ισοδυναμεί περίπου με το 56% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η κινεζική ζήτηση σημείωσε αύξηση 4% σε σχέση με το 2016. Οι κινεζικές καθαρές εξαγωγές αλουμινίου άγγιξαν τους 303 χιλ. το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος, ενώ οι καθαρές εξαγωγές ημιτελικών προϊόντων αυξήθηκαν στους 3,194 εκατ. τόνους από 3,082 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η παραγωγή στην ΕΕ28 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το περασμένο έτος, ενώ στη ζώνη NAFTA (Μεξικό, ΗΠΑ, Καναδάς) υποχώρησε κατά 2,1%.

Η παγκόσμια ζήτηση το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2017 αυξήθηκε κατά 3,5% σε σύγκριση με το ίδιο περσινό διάστημα. Η ζήτηση στην ΕΕ28 ήταν υψηλότερη κατά 113 χιλ. τόνους σε σύγκριση με το  αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Τον Οκτώβριο του 2017, η μηνιαία παγκόσμια παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου έφτασε τους 4,764 εκατ. τόνους, υπολειπόμενη της ζήτησης που ανήλθε στους 4,799 εκατ. τόνους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.