ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Συνεχείς κοινωνικές δράσεις με χορηγίες σε συλλόγους και ιδρύματα

Η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ αποδεικνύει με έμπρακτο και εμφατικό τρόπο την εταιρική της στράτευση στην ενίσχυση πολυποίκιλων κοινωνικών δράσεων, που ως στόχο έχουν τόσο την προσφορά προς το συνάνθρωπο όσο και τη στήριξη επαγγελματικών ομάδων του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά και του κλάδου του αλουμινίου ειδικότερα. Οι χορηγικές αυτές ενέργειες συμβαδίζουν πλήρως με τον εξωστρεφή χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά και του κλάδου της διέλασης αλουμινίου γενικότερα, δίνοντας έναν επιπρόσθετο λόγο στην EUROPA να συνεχίζει να ανταποκρίνεται και να στέκεται αρωγός. Η EUROPA δηλώνει παρούσα σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, στηρίζοντας τους μελλοντικούς μηχανικούς, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ενέργειες που προάγουν τον κλάδο και αποσκοπούν τόσο στην ενημέρωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών όσο και την ανάδειξη των ζητημάτων του κλάδου προς την κοινωνία. Ενδεικτικά, παρατίθενται μερικά πρόσφατα παραδείγματα.

Χορηγός στην τιμητική εκδήλωση του περιοδικού ek για τον Δημήτρη και τη Σουζάνα Αντωνακάκη

Στο πλαίσιο της γενικότερης στήριξής της σε αρχιτεκτονικές εκδηλώσεις, η EUROPA συμμετείχε ως μέγας χορηγός στην ιδιαίτερα επιτυχημένη επιστημονική ημερίδα, που ήταν αφιερωμένη στο έργο των αρχιτεκτόνων Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη. Η ημερίδα οργανώθηκε από το αρχιτεκτονικό περιοδικό ek (Ελληνικές Κατασκευές) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, και την παρακολούθησαν πάνω από 800 αρχιτέκτονες μηχανικοί και σχεδιαστές.

Χορηγός της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Φοιτητών Μηχανικών

Στο πλαίσιο της στήριξης των νέων μηχανικών, η EUROPA συμμετείχε ως χορηγός στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Φοιτητών Μηχανικών, που διοργανώθηκε στα Χανιά το διάστημα 16-19 Δεκεμβρίου 2016 από τον φοιτητικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό BEST Χανίων, στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια του προγράμματος επαγγελματικής αποκατάστασης «Γίνε Μηχανικός στην EUROPA» καθώς και αντίστοιχων χορηγικών συμμετοχών σε δράσεις φοιτητικών συλλόγων μηχανικών. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 50 φοιτητές των συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Χορηγός της 19ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΠΕΣΕΔΕ

Η EUROPA συμμετείχε ως χορηγός στην 19η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Προεδρείων των Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/12/2016 στα Χανιά, στο κτήριο του ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Κρήτης). Ο τίτλος της συνδιάσκεψης ήταν «Κατασκευές: Μικρομεσαίοι στην Κλίνη του Προκρούστη». Βασικό θέμα ήταν η ανάλυση του νέου νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις έργων προμηθειών και υπηρεσιών, και οι επιπτώσεις του στις μικρομεσαίες εργοληπτικές εταιρείες της χώρας. Η συνδιάσκεψη θεωρείται σημαντική και γεγονός μεγάλης επικοινωνιακής εμβέλειας για τον κλάδο των κατασκευών γενικότερα, καθώς παραβρέθηκαν υπουργοί και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

Μέγας χορηγός της έκθεσης «Φινλανδοί Αρχιτέκτονες με το Βλέμμα στην Ελλάδα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση με τίτλο «Φινλανδοί Αρχιτέκτονες με το Βλέμμα στην Ελλάδα», που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το Φιλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και τη διοικητική επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη, και στην οποία η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ συμμετείχε ως μέγας χορηγός, στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων του ΕΙΑ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη, την Πέμπτη 12/01/2017, όπου παρουσιάστηκαν πίνακες με σχέδια και φωτογραφίες φινλανδών αρχιτεκτόνων του 19ου και 20ου αιώνα, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα με σκοπό να μελετήσουν από κοντά τα επιτεύγματα της κλασικής αρχιτεκτονικής, την οποία χρησιμοποίησαν ως πρότυπο στα δικά τους έργα.

Προσφορά παιχνιδιών σε παιδιά και εφήβους της Κιβωτού του Κόσμου και των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Βοιωτίας

Σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η EUROPA προχώρησε σε δωρεά παιχνιδιών για 140 και πλέον παιδιά και εφήβους, που απασχολούνται και φιλοξενούνται στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου». Η χορηγία αυτή ήρθε να προστεθεί στην δωρεά αρχιτεκτονικών συστημάτων του ομίλου για την ανακαίνιση του δημοτικού σχολείου που έχει ιδρύσει η Κιβωτός του Κόσμου στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σχολείο το οποίο λειτουργεί παράλληλα με το κέντρο παιδικής προστασίας καθώς και το γεωργικό σχολείο, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε μια ασφαλή στέγη στοργής και αγάπης, αλλά και να εκπαιδευτούν σε κάτι χρήσιμο για τη ζωή τους.

Την διοίκηση του ομίλου EUROPA εκπροσώπησε η Νένα Κεβορκιάν-Παλατζιάν, ενώ η αντιπροσωπεία που παραβρέθηκε εκεί είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους καθώς και να ενημερωθεί για τις πολύπλευρες δράσεις της Κιβωτού.

Σε μια παράλληλη δράση, διανεμήθηκαν, επίσης, παιχνίδια στα παιδιά των κρατουμένων των γυναικείων φυλακών του Ελαιώνα Βοιωτίας. Πρόκειται για μικρά παιδιά που διαμένουν στο σωφρονιστικό ίδρυμα μαζί με τις μητέρες τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.