ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EXALCO: Ολοκληρώθηκε η 5η γραμμή διέλασης – Αύξηση πωλήσεων 14% το 2018!

Σε νέες παραγωγικές επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ προχώρησε η Βιομηχανία Αλουμινίου EXALCO ΑΕ ολοκληρώνοντας την εγκατάσταση της 5ης γραμμής διέλασης αλουμινίου. Η νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής βρίσκεται στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρίας στο Κουλούρι Λάρισας και έχει ήδη ενταχθεί στο συνολικό παραγωγικό σύστημα της EXALCO. Η νέα γραμμή διέλασης θα επεκτείνει την παραγωγική δυνατότητα σε συνολική ετήσια παραγωγή 45.000 τόνων και θα καλύψει νέες θέσεις εργασίας.

Ήδη σε σύγκριση με το έτος 2015, η εταιρία έχει αυξήσει το δυναμικό της προσωπικό σε 100 και πλέον άτομα, θέτοντάς την ως τον μεγαλύτερο εργοδότη του νομού Λάρισας.

Η EXALCO συνεχίζει δυναμικά το μεγάλο επενδυτικό της πλάνο για την ερχόμενη τριετία, στοχεύοντας σε αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ με νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αύξηση πωλήσεων το 2018, στο 70% οι εξαγωγές!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εταιρία κατέγραψε μία αύξηση κατά 14% των πωλήσεών της το 2018, η οποία αφορά την δραστηριότητά της τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά. Η εξαγωγική της δραστηριότητα, που είναι σημαντική την τελευταία πενταετία, ξεπέρασε το 70% των πωλήσεών της, ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών της έφθασε τα 110,5 εκατ. ευρώ, έναντι πωλήσεων 97 εκατ. ευρώ το 2017.

Η EXALCO, από τις παλαιότερες και ιστορικότερες βιομηχανίες του κλάδου, εδώ και 45 χρόνια από την ίδρυσή της έχει επικεντρωθεί στην κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, η τεχνογνωσία της και η διαχρονική ανάπτυξή της, έχουν οδηγήσει σε αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα. Σήμερα οι εξαγωγές της κατευθύνονται σε βασικές αγορές του εξωτερικού, κάτι που της επέτρεψε να μετριάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης που πέρασε η εσωτερική αγορά, αλλά και να έχει θέσει τις βάσεις για μία ελπιδοφόρα πορεία στη συνέχεια.

Με αξιόλογη παρουσία των προϊόντων της σε σύγχρονα κτίρια σε αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, της Βορ. Αμερικής, των Αραβικών χωρών και βεβαίως στην Ελλάδα, παρέχει μια ποικιλία συστημάτων για κουφώματα τόσο στις μοντέρνες όσο και στις παραδοσιακές εφαρμογές αλλά και ειδικών βιομηχανικών προφίλ, που αναδεικνύουν την ευελιξία των προφίλ αλουμινίου και την εκτενή δυναμική που προσφέρει στους πελάτες της ανά τον κόσμο.

Αξιόλογη είναι ακόμη η παρουσία των προϊόντων της σε αρκετές ξενοδοχειακές εφαρμογές στη χώρα μας, τόσο σε ανακαινίσεις ξενοδοχειακών μονάδων, όσο και σε νέων. [cp_modal display=”inline” id=”cp_id_06103″][/cp_modal]

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.