ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Elval Colour: Αναβαθμίζει ποιοτικά την αισθητική των κτιρίων!

Τα πράσινα υλικά της Elval Colour αναβαθμίζουν την αισθητική των κτιρίων με εφαρμογή εντυπωσιακών χρωμάτων, υφών και σχεδίων!

Το κτίριο γραφείων ‘’Citypassagen Örebro’’ στη Σουηδία, ξεχωρίζει τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για τις έξυπνες περιβαλλοντικές του λύσεις

Η Elval Colour έχει αναπτύξει μια σειρά προϊό­ντων που είναι αφιερωμένα στη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης των κτιρίων, στην αύξηση της βιωσιμότητας των προσόψεων και των ορο­φών και στη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Το σύγχρονο κτίριο γραφείων στην Ισπανία ξεχωρίζει για τον αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων της πρόσοψης

Μια περιβαλλοντικά βιώσιμη λύση επένδυσης κτιρίου έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλω­σης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της μακρο­ζωίας της πρόσοψης ή/και της οροφής.

Το ’iHomes’’ στην Κύπρο σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο PPA Architects δίνει έμφαση στη λιτότητα και στην καμπυλότητα της πρόσοψης του κτιρίου

Σύγχρονος σχεδιασμός με προηγμένα υλικά

Τα προϊόντα της Elval Colour έχουν μία δυναμική πα­ρουσία σε όλον τον κόσμο στοχεύοντας στην αναβάθ­μιση των κτιρίων. Το κτίριο γραφείων Citypassagen Örebro στη Σουηδία, ξεχωρίζει τόσο για την αρχιτεκτο­νική του όσο και για τις έξυπνες περιβαλλοντικές του λύ­σεις. Είναι ντυμένο με το άκαυστο σύνθετο πάνελ αλου­μινίου etalbond® A2 σε χρυσό χρώμα και διαμορφω­μένο έτσι ώστε να δίνει μία τρισδιάστατη όψη στο περί­βλημα του κτιρίου. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί 340 ηλιακά πάνελ για την τροφοδοσία του κτιρίου με πράσι­νη ηλεκτρική ενέργεια.

Το «πράσινο» Διεθνές Αεροδρόμιο ‘’Zhengzhou Xinzheng’’ στην Κίνα

Το έργο υλοποιήθηκε ως έργο σχεδιασμού- κατασκευής με χρήση δεδομένων BIM και μεθόδων LEAN, από το αρχιτεκτονικό γραφείο ROOF Arkitekter AB, μέλος του PE Teknik & Arkitektur AB, και ολοκλη­ρώθηκε από την INHUS Group. Το etalbond® μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί, επιτρέποντας μια μεγάλη ποι­κιλία τρισδιάστατων ή καμπύλων σχημάτων, καθώς συν­δυάζει λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Το εντυπωσιακό ‘’The Oval’’ ένα από τα ψηλότερα εμπορικά κέντρα στη Λεμεσό της Κύπρου, ξεχωρίζει για τον ιδιόμορφο και μοναδικό σχεδιασμό του, από τους αρχιτέκτονες Atkins

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο στην Κίνα Zhengzhou Xinzheng. Για το αεροδρόμιο επιλέχθηκε το υλικό υψηλής ποιότητας orofe®, με βάση τις απαιτήσεις διαμόρφωσης και κάμ­ψης του κτιρίου, του οποίου η αεροδυναμική εμφάνιση καθορίζεται από τον σύγχρονο κατασκευαστικό σχεδια­σμό και τα καινοτόμα υλικά, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη για την αισθητική εμφάνιση των αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο.

Το διεθνές αεροδρόμιο ‘’Mactan Cebu’’ στις Φιλιππίνες με μια κομψή οροφή κυματοειδούς σχήματος που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Intefreted Design Associates

Η εταιρεία δημιούργησε ένα τελικό προϊόν που ικα­νοποίησε την απόδοση, την αντοχή και τα αισθητικά κρι­τήρια που έθεσε ο ιδιοκτήτης και το αρχιτεκτονικό γρα­φείο του έργου. Η οροφή του Διεθνούς Αεροδρομίου είναι χτισμένη για να διαρκεί στον χρόνο. Το orofe® εί­ναι επίσης άκαυστο και ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτι­νοβολία και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση ή καθαρισμό.

Το κτίριο γραφείων “The Butterfly” της Noval S.A. στο Χαλάνδρι, είναι ντυμένο με το βραδύκαυστο etalbond® FR. Στην αρχιτεκτονική μελέτη, επιλέχθηκαν για την πρό­σοψη, σκιάδια με αποτέλεσμα να προσφέρουν ηλιοπρο­στασία και έλεγχο στον φυσικό φωτισμό του κτιρίου, ανα­βαθμίζοντας την αισθητική του. Η βιοκλιματική διάστα­ση τόσο σε παθητικά συστήματα όσο και σε ενεργητικά κατέταξε το κτίριο στην κατηγορία Gold της ενεργειακής κατάταξης LEED.

Το ‘’Hotel Jägerhof’’ στη Βουλγαρία με ένα μοναδικό 3D σχεδιασμό πρόσοψης από τον αρχιτέκτονα Filip Filipov

Τα προϊόντα της Elval Colour, είναι διαθέσιμα σε με­γάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών όπως απομίμηση ξύ­λου, μαρμάρου, πέτρας. Σε συνδυασμό με ειδικές λει­τουργικές επιστρώσεις, όπως το agraphon® και arypon®, προσδίδουν επιπλέον ιδιότητες στη βαμμένη επιφάνεια και συμβάλουν σημαντικά στον αειφόρο και οικολογικό σχεδιασμό κτιρίων.

Το σύγχρονο ‘’Fabryczna’’ στην Πολωνία με μοντέρνα έκφραση που ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο IMB Asymetria

Η εταιρεία μένει πάντα πιστή στο όραμα και τις αξίες της, με διαδικασίες παραγωγής και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον εστιάζει στην καινοτομία, στις ανάγκες της αγοράς και στη συνεχή βελτίωση ώστε να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών της σε θέματα ποιότητας, χρόνων παράδοσης και κόστους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.