ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Red Bull Showrun by ALUMIL: Υπερθέαμα με προσέλευση 160.000 θεατών!

«Σάρωσε» το Red Bull Showrun by ALUMIL στη Θεσσαλονίκη, με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να συρρέουν για να παρακολουθήσουν live αυτό το μοναδικό show για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πρώτο Red Bull Showrun by ALUMIL στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, αφήνοντας το κοινό σε κατάσταση έντονης χαράς και ενθουσιασμού. Η καινοτομία της ALUMIL συνάντησε την πρωτοπορία της Red Bull και το αποτέλεσμα δικαίωσε και με το παραπάνω τις προσδοκίες της διοργάνωσης.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κατέκλυσαν τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για να απολαύσουν ένα θέαμα που όμοιό του δεν έχει ξαναϋπάρξει στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσέλευση ξεπέρασε τις 160.000, αριθμό ρεκόρ τόσο για motorsports event στην Ελλάδα όσο και για τα showruns που διοργανώνει η Red Bull ανά τον κόσμο.

Experience Village ή αλλιώς… διασκέδαση για όλους

Το ιδιότυπο «χωριό» που είχε στηθεί πίσω από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου είχε ανοίξει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί, με τον κόσμο να συρρέει από την πρώτη στιγμή. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Experience Village, να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά τους στο Reaction Challenge, να αλλάξουν λάστιχα στο Pit Stop Challenge, να τεστάρουν τις γνώσεις τους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να οδηγήσουν στους προσομοιωτές Formula 1, «τρέχοντας» εικονικά στο Red Bull Ring.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανά διαστήματα μια πολύ χαρακτηριστική «μελωδία», αυτή του κινητήρα V8 της RB8, σκορπούσε «ρίγη» συγκίνησης στο συγκεντρωμένο πλήθος, «προθερμαίνοντάς» το για τη μεγάλη στιγμή.

Τα ALUMIL Spots έκλεψαν την παράσταση

Η ALUMIL, ως exclusive partner της διοργάνωσης, έκανε την παρουσία της ιδιαίτερα αισθητή μέσα από δύο κεντρικά σημεία στο Experience Village: τη βιοκλιματική πέργκολα και τον ειδικό θάλαμο ηχομείωσης. Κάτω από τη minimal βιοκλιματική πέργκολα της εταιρείας τοποθετήθηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο μονοθέσιο για τις ανάγκες του Pit Stop Challenge.

Σε αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κανονικό pit stop, αλλάζοντας ελαστικά κάτω από τη σκιά και τη δροσιά που προσέφερε η πέργκολα της ALUMIL.

Λίγα μέτρα μακριά, ο θάλαμος ηχομείωσης εντυπωσίασε τους επισκέπτες, καθώς μπορούσαν να καταλάβουν άμεσα τη σημαντική διαφορά που κάνει ένα ενεργειακό κούφωμα ALUMIL στον τομέα της ηχομόνωσης, κρατώντας τους θορύβους και τη φασαρία μακριά και εξασφαλίζοντας ηρεμία στον χώρο.

Ένα μοναδικό show σε πανελλαδική μετάδοση

Στις 16.30, ξεκίνησε η μετάδοση του event στον ANT1, με παρουσιαστές τη Ντορέττα Παπαδημητρίου και τον Πάνο Σεϊτανίδη, που ήταν επιφορτισμένοι με την «αποστολή» να μεταφέρουν όσα θαυμαστά εκτυλίσσονταν, στους δέκτες όλων των Ελλήνων. Οι δύο παρουσιαστές έκαναν μια βόλτα εντός του Experience Village, περνώντας από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

Επιφύλαξαν, μάλιστα, μια έκπληξη σε όσους/ες παρακολουθούσαν από την τηλεόραση αλλά και στους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί: ζήτησαν από τον stunt rider Aras Gibieža να μπει για λίγο με τη μοτοσικλέτα του εντός του θαλάμου ηχομείωσης της ALUMIL, ώστε να γίνει ένα live test των ηχομονωτικών επιδόσεων που προσφέρουν τα συστήματα της εταιρείας. Το αποτέλεσμα ξεσήκωσε το κοινό, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό highlight και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια της ημέρας.

 Ξεκίνημα με αδρεναλίνη στο κόκκινο

Μετά τις 5 το απόγευμα, όλοι είχαν πάρει θέσεις… «μάχης». Ο κόσμος, που είχε απλωθεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, ανυπομονούσε να ξεκινήσει το showrun και να βιώσει μια μοναδική εμπειρία. Τον «χορό» της αδρεναλίνης άνοιξαν οι Red Bull Driftbrothers με τις G82 BMW M4.

Οι Elias Hountondji και Adam Zalewski (αντικατέστησε τον αδερφό του Elias, Johannes, που δεν ήρθε λόγω τραυματισμού) χάρισαν ένα απίθανο drifting show, έκαψαν «μπόλικο» λάστιχο και «ζέσταναν» για τα καλά την ατμόσφαιρα. Τη σκυτάλη πήρε ο Aras Gibieža με την KTM 890 DUKE R μηχανή του και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, ολοκληρώνοντας με επιτυχία κάποιους ιδιαίτερα απαιτητικούς ακροβατικούς χειρισμούς.

Κι ενώ το κοινό είχε αρχίσει να ενθουσιάζεται, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν από αέρος. Ο πρωταθλητής paramotor Δημήτρης Κολλιάκος πέταξε πάνω από τον Θερμαϊκό και πραγματοποίησε ελιγμούς που σκόρπισαν επιφωνήματα θαυμασμού σε όλη τη Νέα Παραλία.

«Μαγεία» φτιαγμένη από τα υλικά της Formula 1

Σε μια «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα ευφορίας, ένας έντονος ήχος προκάλεσε γενική… ανατριχίλα. Ο «βρυχηθμός» της RB8, του μονοθεσίου που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 το 2012, έμοιαζε να προλογίζει το ξεκίνημα για ένα show που θα έμενε ανεξίτηλο στη μνήμη όλων.

O Αυστριακός πιλότος Patrick Friesacher πέρασε από την ειδικά κατασκευασμένη πύλη αλουμινίου της ALUMIL, κρατώντας την ελληνική σημαία και έκανε μια αναγνωριστική διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο, χαιρετώντας με αυτό τον τρόπο τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν το θρυλικό μονοθέσιο.

Η συνέχεια είναι δύσκολο να χωρέσει σε λέξεις. Ο κινητήρας V8 έδειξε τα «δόντια» του, αφήνοντας άφωνους τους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήχος-σήμα κατατεθέν, υψηλές ταχύτητες, εντυπωσιακά donuts και μαγεία φτιαγμένη από τα υλικά της Formula 1, δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο σκηνικό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μέχρι οι θεατές προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τι αντίκρισαν, οι Flying Bulls απογειώθηκαν και το ελικόπτερο της Red Bull ανάγκασε τους παρευρισκόμενους να κοιτάξουν ψηλά και να παρακολουθήσουν τα άνευ προηγουμένου ακροβατικά του, σε μια πτήση που… «έκοβε» την ανάσα! Προτού πέσει η «αυλαία», μέσα σε ένα κλίμα γιορτής, η RB8, οι BMW των Red Bull Driftbrothers και το ελικόπτερο των Flying Bulls, αποχαιρέτησαν τη Θεσσαλονίκη με μια ιδιαίτερη «χορογραφία», που θα θυμούνται όλοι για καιρό.

Μια ιστορική εκδήλωση με υπογραφή ALUMIL

Το Red Bull Showrun by ALUMIL αποτέλεσε για την ελληνική πολυεθνική ένα μεγάλο στοίχημα. Ο ερχομός ενός μονοθεσίου Formula 1 στην Ελλάδα είναι κάτι που ζητούσαν οι θαυμαστές του συναρπαστικού αυτού σπορ εδώ και χρόνια.

Η δυνατότητα που δόθηκε στον κόσμο να απολαύσει ένα τόσο υψηλών προδιαγραφών show, να ακούσει και να δει ένα μονοθέσιο με ιπποδύναμη 750 αλόγων, να θαυμάσει διαφορετικά είδη motorsports και να βιώσει μια εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, συνιστά την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η συνεργασία της ALUMIL με έναν παγκόσμιο κολοσσό όπως η Red Bull και η τεράστια απήχηση που όπως αποδείχτηκε είχε το συγκεκριμένο event, φανέρωσαν με τον πιο καταφατικό τρόπο πως το motto της εταιρείας “Building Excellence Every Day” δεν είναι απλώς ένα σλόγκαν, αλλά πρόκειται για μια βαθιά εμπεδωμένη κουλτούρα εταιρικής αριστείας και εξέλιξης πέρα από τα συνηθισμένα όρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη μετάδοση που έγινε ζωντανά από τον ANT1

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.