ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SYNTHA PULVIN: Υπερανθεκτικές πούδρες βαφής σχεδιασμένες να αντέχουν στον χρόνο

Οι υπερανθεκτικές πούδρες βαφής SYNTHA PULVIN διατίθενται στην ελληνική αγορά και τα Βαλκάνια από την INVER EAST MED, μέλος του ομίλου SHERWIN-WILLIAMS και αποτελούν μία από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα κτιριακό έργο επιτυχημένο, δεν αρκεί να είναι όμορφο στην αρχή αλλά θα πρέπει να διατηρηθεί με τη λιγότερο δυνατή φθορά στο πέρασμα του χρόνου. Ένα σημαντικό στοιχείο των έργων είναι τα κουφώματα και οι μεταλλικές επιφάνειες που μπορούν να προσδώσουν αξία αλλά και να το υποβαθμίσουν. Για τον παραπάνω λόγο, η SHERWIN-WILLIAMS δημιούργησε τις εξαιρετικές υπερανθεκτικές πούδρες SYNTHA PULVIN, ώστε να διασφαλιστεί ότι το αρχικό χρώμα των κουφωμάτων θα διαρκέσει.

Γιατί να επιλέξω υπερανθεκτικές πούδρες;

Οι υπερανθεκτικές πούδρες βαφής είναι αποδεδειγμένα υψηλής ποιότητας πούδρες που προσφέρουν:

  • Υψηλή αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία
  • Εξασφάλιση ομαλής γήρανσης του χρώματος στον χρόνο
  • Μεγάλη γκάμα αποχρώσεων και ειδικών εφέ
  • Περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των υπερανθεκτικών πουδρών

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά των υπερανθεκτικών πουδρών είναι η:

  • Διατήρηση της γυαλάδας
  • Διατήρηση της απόχρωσης

Το Florida Test είναι μια δοκιμασία φυσικής έκθεσης στη Φλόριντα των ΗΠΑ, με την οποία ελέγχεται η αντοχή της βαφής στην ηλιακή ακτινοβολία. Το τεστ μετρά την απώλεια γυαλάδας και την αλλοίωση της απόχρωσης που επέρχεται σε συγκεκριμένο χρόνο (1, 2, 3, 5 ή 10 χρόνια). Η επίδοση σε αυτό το τεστ είναι το σημαντικότερο κριτήριο για την κατάταξη των πουδρών σε κατηγορίες των οργανισμών πιστοποίησης (AAMA2603, 2604, 2605, Qualicoat Class 1, 2, 3, GSB Standard, Master, Premium).

Για να θεωρηθεί ένα χρώμα υπερανθεκτικό θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές διαφορετικές για τον κάθε φορέα πιστοποίησης. Στον πίνακα (πάνω μέρος της σελίδας) παρουσιάζονται τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι πούδρες βαφής έτσι ώστε να είναι υπερανθεκτικές.

Αποτελέσματα των πουδρών SYNTHA PULVIN στο Florida Τest

Οι προηγμένες υπερανθεκτικές πούδρες βαφής SYNTHA PULVIN της SHERWIN-WILLIAMS εμφανίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο πλέον ενδεικτικό και παγκοσμίως αποδεκτό Florida Test τόσο σε επίπεδο διατήρησης της γυαλάδας όσο και της απόχρωσης.

Απόχρωση

Τα υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες από τους απλούς πολυεστέρες. Στην εικόνα δεξιά φαίνεται η σύγκριση ενός απλού πολυεστέρα και ενός υπερανθεκτικού. To υπερανθεκτικό χρώμα έχει πολύ μικρή διαφορά στην απόχρωση (μη ορατή με γυμνό μάτι από απόσταση 2 μ.) σε σχέση με την αρχική, ενώ ο απλός πολυεστέρας έχει εντονότερη διαφορά στην απόχρωση στον ένα χρόνο του Florida Τest.

Γυαλάδα

Το υπερανθεκτικό RAL 8014, όπως φαίνεται στο διάγραμμα (της επόμενης σελίδας), διατηρεί σημαντικά τη γυαλάδα του και μετά τα τρία χρόνια δοκιμής στο Florida Test, ενώ ο πολυεστέρας κλάσης 1 παρουσιάζει μεγάλη απώλεια γυαλάδας ιδιαίτερα από τον πρώτο χρόνο και μετά.

Πως να προδιαγράψω μία υπερανθεκτική πούδρα;

Όταν για ένα έργο απαιτείται αντοχή στις ατμοσφαιρικές συνθήκες η καλύτερη επιλογή είναι η σειρά υπερανθεκτικών πουδρών SΥΝΤΗΑ PULVIN HD.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να προδιαγράψουν μία ανθεκτική πούδρα, ζητώντας τα προϊόντα SΥΝΤΗΑ PULVIN HD και τον κωδικό του κάθε χρώματος.

Συλλογές υπερανθεκτικών πουδρών βαφής Η SHERWIN-WILLIAMS διαθέτει τέσσερις συλλογές υπερανθεκτικών χρωμάτων αρχιτεκτονικών πουδρών βαφής SYNTHA PULVIN. Όλα τα χρώματα πληρούν τις προδιαγραφές των διεθνών οργανισμών πιστοποίησης και προδιαγραφών Qualicoat Class 2, GSB Master και AAMA 2604.

Vision 2020 – Color Trends (Qualicoat Class 2, GSB Master)

H Vision 2020 είναι η νέα συλλογή πουδρών βαφής SYNTHA PULVIN της εταιρείας SHERWIN-WILLIAMS για αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Με τέσσερις οικογένειες χρωμάτων που επηρεάζονται από τις παγκόσμιες χρωματικές τάσεις, η Vision 2020 συγκεντρώνει 48 χρώματα σε μια παλέτα για να εμπνεύσει κάθε έργο.

Προσφέρουν εξαιρετική αντοχή και σταθερότητα των αποχρώσεων στις καιρικές συνθήκες και πληρούν τις προδιαγραφές των οργανισμών πιστοποίησης Qualicoat Class 2, GSB Master και τις προδιαγραφές ΑΑΜΑ 2604, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή για έργα που επιθυμείται η αυξημένη διάρκεια στον χρόνο. Η συλλογή Vision 2020 προσφέρει premium αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής σε ένα πλήθος επιλογών με ποικίλα αισθητικά αποτελέσματα.

Anodite – Εφέ Ανοδίωσης (Qualicoat Class 1.5, GSB Standard)

Η συλλογή αρχιτεκτονικών πουδρών Anodite περιλαμβάνει τα χρώματα απομίμησης ανοδίωσης της εταιρείας SHERWIN-WILLIAMS. Πρόκειται για 16 αποχρώσεις του μαύρου, γκρι, χρυσού, ασημί, μπρονζέ και καφέ με πιστοποιημένη αντοχή Qualicoat Class 1.5 και GSB Standard. Τα χρώματα της συλλογής προσφέρουν το αισθητικό αποτέλεσμα της ανοδίωσης με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροστατικής βαφής.

Special Effects – Τα πιο εμπορικά χρώματα ειδικών εφέ της τελευταίας 10ετίας (Qualicoat Class 2, GSBMaster)

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει χρώματα που εκφράζουν εικόνες από τον κόσμο που μας περιβάλλει. Τα μοναδικά εφέ και οι ιδιαίτερες αποχρώσεις των χρωμάτων της συλλογής έχουν σχεδιαστεί για απαιτητικές αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Η σειρά αποτελείται από αρχιτεκτονικές υπερανθεκτικές πούδρες βαφής που προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και πληρούν τις προδιαγραφές των οργανισμών πιστοποίησης Qualicoat Class 2 και GSB Master. Τα χρώματα της συλλογής Special Effects επιλέχθηκαν με σκοπό να ικανοποιήσουν τα αυστηρότερα πρότυπα προστασίας, εξασφαλίζοντας την αντοχή των κουφωμάτων και
των μεταλλικών στοιχείων στον χρόνο.

Fine Texture – RAL αποχρώσεις ψιλού σαγρέ (Qualicoat Class 2, GSB Master)

Η συλλογή Fine Texture αποτελείται από πολυεστερικές πούδρες σε υφή ψιλού σαγρέ που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες των αρχιτεκτονικών εφαρμογών. Προσδίδουν υψηλό επίπεδο αισθητικής και έχουν αυξημένες αντοχές σε μηχανικές καταπονήσεις και τριβές. Το φινίρισμά τους έχει το πλεονέκτημα να χαρίζει ξεχωριστό ματ αποτέλεσμα.

Η σειρά περιλαμβάνει πούδρες που πληρούν τις προδιαγραφές των οργανισμών πιστοποίησης Qualicoat Class 1 και GSB Standard, καθώς επίσης και υπερανθεκτικές πούδρες με πιστοποίηση Qualicoat Class 2 και GSB Master που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη φθορά του χρόνου.

Οι υπερανθεκτικες πούδρες SYNTHA PULVIN στα «διαστημικά» κεντρικά γραφεία της Apple

Οι υπερανθεκτικές πούδρες βαφής SYNTHA PULVIN επιλέχθηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster για την κατασκευή του campus της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνιας. Το campus της γνωστής εταιρείας τεχνολογίας άνοιξε τις πόρτες του για τους υπαλλήλους τον Απρίλιο του 2017, ενώ βρισκόταν ακόμα υπό κατασκευή.

Το κυκλικό του design και οι μεταλλικές επιφάνειες του κεντρικού οικοδομήματος του έδωσαν άξια το ψευδώνυμο «διαστημόπλοιο». Φιλοξενεί 12.000 υπαλλήλους σε ένα κυκλικό, κεντρικό, τετραώροφο κτίριο 260.000 τ.μ. Ο Steve Jobs ήθελε το campus να θυμίζει περισσότερο ένα φυσικό πάρκο παρά γραφεία εταιρείας γι’ αυτό και το 80% του campus αποτελείται από βλάστηση, ενώ στο κέντρο του κυκλικού κτιρίου κατασκευάστηκε τεχνητή λίμνη. Τα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια είναι ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στον κόσμο, καθώς θα λειτουργεί εξολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Super Durable αρχιτεκτονική πούδρα βαφής RAL 9016 Ματ της SYNTHA PULVIN με πιστοποίηση Qualicoat Class 2 και GSB Master επιλέχθηκε από τον αρχιτέκτονα Norman Foster για τη βαφή 35.000 τ.μ. μεταλλικών πάνελ. Η SYNTHA PULVIN κατάφερε να αναβαθμίσει αισθητικά τις μεταλλικές κατασκευές, να εξασφαλίσει την αντοχή τους στον χρόνο και συνέβαλλε στην οικολογική κατασκευή του έργου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.