ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ: Δυναμική πορεία στην αγορά με διπλασιασμό του τζίρου την τελευταία τριετία!

Η διοίκηση της εταιρείας, υλοποιεί ένα σχέδιο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά και την εδραίωση της φήμης της ως ένας εξειδικευμένος παραγωγός.

Ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Κώστας Κυριαζής, επισημαίνει ότι τα συνεχή θετικά αποτελέσματα οφείλονται μεταξύ των άλλων στην προσήλωση της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της και στην συνεχή αναζήτηση και ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

Η MΕΤΑΛΟΥΜΙΝ συνεχίζει και το 2023 την δυναμική της πορεία στην αγορά του αλουμινίου που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια. Παρά τις δυσμενείς εξωτερικές συγκυρίες, το 2022 η εταιρία για έβδομη συνεχή χρονιά σημειώνει διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα :

Ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε το 2020 σε 13.441.458€, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32,1% σε σχέση με το 2019. Το 2021 σημείωσε ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης (57,9%) κλείνοντας στα 21.223.000€, η πορεία δε αυτή συνεχίστηκε και το 2022, όταν ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 27.290.000 €, σημειώνοντας δηλ. περαιτέρω αύξηση 29%.

Τις ίδιες περιόδους, ανάλογες αυξήσεις σημείωσαν οι εξαγωγές της εταιρείας, τα ποσοστά των οποίων επί του συνολικού κύκλου εργασιών διαμορφώθηκαν στο 17% (2020), 27% (2021) και 22% (2022)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Κώστα Κυριαζή «η εντυπωσιακή αυτή πορεία ανάπτυξης, που σημειώνεται σε ένα ασταθές περιβάλλον, οφείλεται στην προσήλωση της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών, στην εφαρμογή διεθνών προδιαγραφών και πιστοποιήσεων, στην συστηματική τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πελατών, στην αξιοπιστία ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και τέλος στο γεγονός πως μελετάται το κάθε έργο ξεχωριστά και αυτό συνοδεύεται με την ανάληψη της ευθύνης για την εγγύηση των συστημάτων που παραδίδει…».

Σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξης της εταιρείας αποτελεί και το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο κατά 42% κατέχει πτυχίο ΑΕΙ, εκ των οποίων το 83% είναι διπλωματούχοι Πολυτεχνικών σχολών.

Και βέβαια υπάρχει συνέχεια. Η διοίκηση της εταιρείας, υλοποιεί ένα σχέδιο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού με αποτέλεσμα αφενός να καταγράφει αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, αφετέρου να εδραιώνει την φήμη της ως ένας από τους πλέον αξιόπιστους και εξειδικευμένους παραγωγούς  αρχιτεκτονικού και ειδικού προφίλ, καθώς και  συστημάτων στήριξης Φ/Β, τόσο στην ελληνική, όσο και στην διεθνή αγορά, έχοντας στο ενεργητικό της μεγάλα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ πραγματοποιεί συνεχώς επενδύσεις με σκοπό την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της, καθώς και τη δημιουργία νέων. Σήμερα, εκτελεί, ως πρώτη φάση,  επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1.000.000€ για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων της παραγωγής.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα ξεκινήσει επενδυτικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του εργοστασίου μέσω:

  • Κατασκευής φωτοβολταϊκών στην οροφή, ισχύος 300kW
  • Αντικατάστασης των ενεργοβόρων μηχανημάτων
  • Θερμομόνωσης των κτιρίων.

Με επενδύσεις, που έγιναν και άλλες που προγραμματίζονται, πραγματοποιείται η διαμόρφωση και περιβαλλοντική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, θέμα στο οποίο η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ευρίσκεται πλησίον του Κηφισού.

Επίσης, ξεκινά άμεσα έργο ψηφιακής αναβάθμισης βασικών και περιφερειακών λειτουργιών της, με στόχο, μέσω της προσαρμογής της  στις τεχνολογικές εξελίξεις, την αύξηση της παραγωγικότητας και των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης των πελατών της.

Για τα επόμενα χρόνια προγραμματίζονται σημαντικές επενδύσεις σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό (νέα πρέσα), μηχανήματα διαμόρφωσης σιδήρου (στράντζα), καθώς και ανέγερση αντίστοιχων κτιρίων και αποθηκών.

Παρουσία στον κλάδο από το 1968

Η ιστορική ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ Α.Ε., από τις παλαιότερες διελάσεις της ελληνικής αγοράς, δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1969. Η καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τα γραφεία και η έκθεση εκτείνονται σε έκταση 23.000 τ.μ. και βρίσκονται στο κέντρο του Λεκανοπεδίου Αττικής, στη ΒΙΠΕ Αχαρνών (γέφυρα Μεταμόρφωσης).

Τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο (Κύπρος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο κ.ά.), η έντονη δε παρουσία της στις διεθνείς αγορές αποτελεί μόνιμο στόχο της, αλλά και απόδειξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Από την ακτογραμμή του νησιού Al Hail έως τα βουνά της Χιλής σε υψόμετρο 4.000 μ., συστήματα στήριξης βάσεων Φ/Β της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη, σε διαφορετικές ποιότητες εδαφών, συνθήκες φορτίου και διάβρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.