ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Συμμετέχει στη δημιουργία «πράσινων» κτιρίων στο Βανκούβερ

Ο μοντέρνος πύργος 1770 Pendrell ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την τάση “Vancouverism” και τρία συστήματα της ALUMIL συνέβαλαν στην υλοποίησή του.

Το Βανκούβερ είναι μια από τις πιο γνωστές πόλεις στη δυτική όχθη του Καναδά. Είναι σταθερά στις υψηλότερες θέσεις σε διεθνείς λίστες για πόλεις με ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει προωθήσει ένα σύγχρονο πλάνο αστικού σχεδιασμού με την ονομασία “Vancouverism”. Το εν λόγω πλάνο έχει στόχο την ανάδειξη του Βανκούβερ στην πιο πράσινη και αειφόρο πόλη στον κόσμο!

Τα κύρια χαρακτηριστικά του “Vancouverism” είναι οι ανοιχτοί και λειτουργικοί δημόσιοι χώροι, με έντονο το φυσικό στοιχείο και η επαναδιαμόρφωση του κέντρου της πόλης, με τη δημιουργία ουρανοξυστών οικιστικής χρήσης. Μέρος αυτής της φιλοσοφίας είναι και το 1770 Pendrell, ένας μοντέρνος πύργος 21 ορόφων, που υψώθηκε πρόσφατα στην περιοχή του West End, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Το εντυπωσιακό κτίριο ξεχωρίζει αρχιτεκτονικά, καθώς ο συνολικός του όγκος χωρίζεται σε δύο διαφορετικά block και δίνει την αίσθησης της κίνησης. Το γραφείο Henriquez Partners Architects που ανέλαβε τη μελέτη, φρόντισε να διατηρήσει τα παραδοσιακά στοιχεία δόμησης που επικρατούν στο West End. Τέτοια στοιχεία, εμφανή στο Pendrell, είναι η χρήση του τσιμέντου, τα παράθυρα τύπου ribbon και το διαμορφωμένο εξωτερικό κομμάτι που αγκαλιάζει με χώρους πρασίνου το κτίριο. Παράλληλα, το μεταλλικό στοιχείο στην πρόσοψη, λειτουργεί ως ενοποιητικός παράγοντας και το αποτέλεσμα αισθητικά θυμίζει τα φορτία που καταφθάνουν στο λιμάνι της πόλης.

Το Pendrell φιλοξενεί 173 σύγχρονες κατοικίες προς ενοικίαση. Κατά την κατασκευή του κτιρίου δόθηκε μεγάλη έμφαση στην αρμονική ένταξή του στο εξωτερικό περιβάλλον και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου.

Η συμμετοχή της ALUMIL ταιριάζει άψογα με τη γενικότερη αρχιτεκτονική κατεύθυνση του κτιρίου. Έτσι, συναντάμε το unitized σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M78, που χάρη στη minimal αισθητική και τη structural κατασκευή του, παρέχει μέγιστη διαφάνεια στην πρόσοψη, αλλά και δομική στιβαρότητα.

Το στοιχείο της μέγιστης διαφάνειας εξυπηρετείται άψογα από ακόμη ένα προηγμένο σύστημα της ALUMIL, το ανυψούμενο συρόμενο SUPREME S700. Το S700 ανήκει στη νέα γενιά αναβαθμισμένων συστημάτων και ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες τάσεις της «διάφανης» αρχιτεκτονικής, ενισχύοντας τον φυσικό φωτισμό και συνδυάζοντας κορυφαίες ενεργειακές επιδόσεις με μοντέρνα σχεδίαση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι το S700 έχει διακριθεί στο διεθνούς φήμης τεστ για τυφώνες “Miami Dade”, έχοντας λάβει πιστοποίηση για τις εξαιρετικές επιδόσεις του σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το συνολικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται άψογα με το καινοτόμο ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα SUPREME S77. Το συγκεκριμένο σύστημα διακρίνεται για τις υψηλότατες πιστοποιημένες επιδόσεις του στον τομέα της θερμομόνωσης, που είναι επιπέδου passive house. Το S77 είναι ιδανικό για κατασκευές με απαιτητικές προδιαγραφές και επιπλέον η ευκολία πρόσβασης που παρέχει χάρη στο χαμηλό κατωκάσι, το καθιστά ιδιαίτερα φιλικό για χρήση από ΑμεΑ, παιδιά ή ηλικιωμένους.

Το 1770 Pendrell ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν κάνει το “Vancouverism” μία αναγνωρίσιμη αρχιτεκτονική τάση σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα έργο που βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και συμπληρώνει εποικοδομητικά τον σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής.

Η ALUMIL συμμετέχει σταθερά σε έργα διεθνών προδιαγραφών (όπως το “Vancouver House”, αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group), που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αρχιτεκτονικών τάσεων της εποχής μας. Άλλωστε, ο μακρύς κατάλογος προηγμένων συστημάτων αλουμινίου της εταιρείας, επιτρέπει την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε ετερόκλητα περιβάλλοντα και σε κάθε είδους έργο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.