ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κίνα: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2016 η παραγωγή αλουμινίου

Η παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου μειώθηκε στην Κίνα για δεύτερο συνεχή μήνα τον Αύγουστο, κινούμενη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2016.

Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, η κινεζική παραγωγή κατέγραψε πτώση 3,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στους 2,64 εκατ. τόνους.

Τα επίπεδα που κινήθηκε η παραγωγή αλουμινίου του ασιατικού γίγαντα τον Αύγουστο, είναι τα χαμηλότερα μετά τους 2,57 εκατ. τόνους του Απριλίου του περασμένου έτους.

Για το οκτάμηνο του έτους, η Κίνα παρήγαγε αθροιστικά 22,17 εκατ. τόνους, καταγράφοντας άνοδο 6,1%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Με την παραγωγή αλουμινίου να κινείται πτωτικά, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στατιστικά, ευνοείται περαιτέρω το σενάριο ανόδου της τιμής πρωτόχυτου αλουμινίου στο LME, καθώς οι περιβόητες περικοπές που έχει εξαγγείλει η αχανής ασιατική χώρα, γίνονται ορατές πλέον και σε επίπεδο αριθμών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.