ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

COSMOS ALUMINIUM: Τον Φεβρουάριο το νέο υπερσύγχρονο χυτήριο

Στον απόηχο της μεγάλης στρατηγικής συμφωνίας απορρόφησης της ETEM, η άκρως εξωστρεφής θεσσαλική διέλαση ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο χυτήριό της.

Ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της COSMOS ALUMINIUM, Γιάννης Καντώνιας

Συνεχίζει δυναμικά την πορεία της η COSMOS ALUMINIUM αφού μετά την απορρόφηση της ETEM, η εταιρεία αναμένει τον Φεβρουάριο την παράδοση του νέου υπερσύγχρονου χυτηρίου που της δίνει πλήρη καθετοποίηση αλλά και αυτονομία με ανακυκλωμένο «πράσινο» αλουμίνιο, όπως αναφέρει σχετικά ο Αντιπρόεδρος και Δ/ων Σύμβουλος, Γιάννης Καντώνιας.

H COSMOS ALUMINIUM ξεκίνησε την παραγωγή προφίλ αλουμινίου στο τέλος του καλοκαιριού του 2008. Σήμερα λειτουργεί 3 γραμμές διέλασης, ενώ ολοκληρώνεται με επιτυχία και η δοκιμαστική λειτουργεία της 4ης νέας γραμμής, σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, συνολικής αξίας 47 εκατ.

Κατά τον κ. Καντώνια, στα τέλη της χρονιάς που μας πέρασε ξεκίνησε η τέταρτη γραμμή παραγωγής συνολικής δυναμικότητας 15.000 τόνων αλουμινίου ετησίως και μέσα στον Φεβρουάριο παραδίδεται και το νέο υπερσύγχρονο χυτήριο της εταιρείας, δυναμικότητας 36.000 τόνων ετησίως.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της COSMOS ALUMINIUM για την περσινή χρονιά, ο κ. Καντώνιας αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα του 2022 αναμένονται εξίσου εντυπωσιακά με πέρυσι. Η COSMOS  ALUMINIUM θα κλείσει με τζίρο περίπου 200 εκατ. ευρώ (+27%) και κέρδη προ φόρων πάνω από 15 εκατ. ευρώ». Παράλληλα, τόνισε ότι η χρονιά δεν έκλεισε το ίδιο ελπιδοφόρα όσο ξεκίνησε (πόλεμος, ενεργειακό κόστος, πληθωρισμός), επομένως αναμένονται περισσότερες δυσκολίες το τρέχον έτος.

Πηγή: powergame.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.