ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Novelis «ελαφραίνει» τη νέα Cadillac με περισσότερο αλουμίνιο

CADILLAC 4

Η αμερικανική εταιρεία έλασης αλουμινίου Novelis γνωστοποίησε σε πρόσφατη ανακοίνωση της την ενεργό και καθοριστική συμβολή που θα έχει στη διαδικασία παραγωγής του νέου μοντέλου της Cadillac, καθώς το αλουμίνιό της θα χρησιμοποιηθεί από τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή της Cadillac CT6.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο του ομίλου της General Motors σε Βόρεια Αμερική και Ασία, αφού είναι το πρώτο «ελαφρύ» (lightweight) όχημα που βγάζει η GM στην αγορά και στο οποίο θα εφαρμοστεί η νέα προηγμένη τεχνολογία κατασκευής από διαφόρων τύπων υλικά (mixed material construction).

Το αμάξωμα της νέας Cadillac θα αποτελείται από 62% αλουμίνιο, ενώ μέσω της χρήσης προηγμένων συνδυαστικών μεθόδων κατασκευής επιτυγχάνεται η σημαντική εξοικονόμηση βάρους, καθιστώντας το μεγάλο Cadillac CT6 Luxury Sedan ίσου περίπου βάρους με το μικρότερο μεσαίου μεγέθους Cadillac CTS Sedan. Συγκριτικά, μάλιστα, με αντίστοιχου μεγέθους οχήματα, κατασκευασμένα κατά κύριο λόγο από χάλυβα υψηλής αντοχής, η CT6 θα ζυγίζει περίπου 100 κιλά λιγότερα.

Όσον αφορά τις απαιτούμενες ποσότητες αλουμίνιου, η Novelis θα τροφοδοτεί μέσω του εργοστασίου της στο Κίνγκστον τη βιομηχανική μονάδα της GM στο Ντιτρόιτ, και αντίστοιχα στην Κίνα η βιομηχανική μονάδα της GM στη Σανγκάη θα τροφοδοτείται από το εργοστάσιο της Novelis στην Τσανγκζού.

CADILLAC 6

Ο Pierre Labat, αντιπρόεδρος του τομέα Παγκόσμιας Αυτοκινητοβιομηχανίας της Novelis, δήλωσε για τη συνεργασία αυτή ότι «για περισσότερο από 40 χρόνια παρέχουμε λύσεις αλουμινίου στην αυτοκινητοβιομηχανία, τόσο για οχήματα ανώτερης κατηγορίας όσο και υψηλών επιδόσεων, αλλά η Cadillac CT6 συγκαταλέγεται στις πιο προηγμένες κατασκευές για τις οποίες έχουμε εργαστεί», τονίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε τον βασικό παγκόσμιο προμηθευτή αλουμινίου σε αυτό το νέο και καινοτόμο αυτοκινητικό project που υλοποιείται σε δύο ηπείρους».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.