ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Elval Colour: Απόλυτα ασφαλή στη φωτιά τα etalbond FR και etalbond A2

Με αφορμή τις πυρκαγιές σε κτίρια τα τελευταία χρόνια, στο Κατάρ, τη Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αυστραλία και πιο πρόσφατα στο Grenfell Tower στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, η διεύθυνση της Elval Colour θα ήθελε να κάνει την ακόλουθη δήλωση:

Καταρχήν, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε ότι το υλικό που ήταν εγκατεστημένο στον Πύργο Grenfell δεν ήταν σύνθετα πάνελ αλουμινίου etalbond®, προϊόν της Elval Colour.

Ακολούθως, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε την πολιτική της εταιρίας, η οποία συνιστά την τοποθέτηση αποκλειστικά και μόνο etalbond® FR ή/και etalbond® A2 για εφαρμογή σε πολυώροφα κτίρια και γενικά κτίρια υψηλής επισκεψιμότητας ή ευαισθησίας όπως νοσοκομεία, κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κ.λπ. Τα σύνθετα πάνελ αλουμινίου etalbond® FR και etalbond® A2, παρουσιάζουν την καλύτερη συμπεριφορά υπό την επίδραση πυρκαγιάς, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και χρησιμοποιούνται συστηματικά και με ασφάλεια σε όλες τις προηγμένες χώρες.

Τα υλικά της Elval Colour έχουν εξετασθεί επιτυχώς σε όλους τους ελέγχους που προβλέπονται από τους εθνικούς κανονισμούς πυρασφάλειας για προϊόντα κατασκευής κτιρίων σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Οι εργοστασιακές μας εγκαταστάσεις ελέγχονται συστηματικά από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τη συνέπεια της τήρησης των διαδικασιών που αναφέρονται στα απαραίτητα πιστοποιητικά και τα αποτελέσματα είναι πάντα επιτυχή. Επιπλέον, η τεχνική μας ομάδα, κατόπιν πρόσκλησης από τους υπεύθυνους οργανισμούς λόγω της μεγάλης εμπειρίας της, συνέβαλε άμεσα ή έμμεσα σε αναθεωρήσεις των εθνικών κανονισμών πυρασφάλειας σε διάφορες χώρες.

Η Elval Colour έχοντας πλήρη επίγνωση της συμβολής των οικοδομικών υλικών στη φωτιά και της συνολικής ασφάλειας του κτιρίου, παράγει και προωθεί από το 2005 το σύνθετο πάνελ αλουμινίου με βραδύκαυστο πυρήνα etalbond® FR, ενώ το 2012 προχώρησε στη λειτουργία εξειδικευμένης γραμμής, αποκλειστικά για την παραγωγή του προϊόντος αυτού. Επιπλέον το 2016 επένδυσε σε μια εντελώς νέα γραμμή, για την παραγωγή άκαυστου σύνθετου πάνελ αλουμινίου, του etalbond® A2, το οποίο θεωρείται το πιο εξελιγμένο αλλά και πιο ασφαλές σύνθετο πάνελ αλουμινίου υπό την επίδραση της φωτιάς.

Επίσης θεωρούμε ότι πέρα από την διαθεσιμότητα κατάλληλων υλικών, είναι αναγκαία και η συνειδητοποίηση από όλους τους εμπλεκομένους για την σωστή χρήση αυτών και τη σημασία τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι παραγωγοί των υλικών, οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι κατασκευαστές, οι ιδιοκτήτες, οι χρήστες των κατασκευών αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Ειδικά οι τελευταίοι πρέπει να ενισχυθούν και να εντατικοποιηθούν. Σε αυτό το πλαίσιο η Elval Colour συνεχίζει απρόσκοπτα την ενημέρωση των εμπλεκόμενων μελών με σειρά εκδηλώσεων/σεμιναρίων/συνεδρίων.

H ομάδα της Elval Colour εργάζεται συστηματικά για την βελτίωση των υλικών της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της. Γνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της στην ελληνική και διεθνή αγορά, είναι διαθέσιμη να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία ακόμα καλύτερων και ασφαλέστερων κατασκευών αλλά και στην εκπαίδευση/ενεργοποίηση των κοινωνικών ομάδων σε θέματα πυρασφάλειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.